Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 22 Ocak 2022, Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi. 438 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 23 Bin öğrenci karne heyecanı yaşadı!

Dün başlayan yarıyıl tatilinde Lüleburgaz’da tam 23 bin 232 öğrenci karne heyecanı yaşarken 1,432 öğretmende 7 Şubat tarihine kadar yarıyıl tatiline girdi.
Lüleburgaz’da 23 Bin öğrenci karne heyecanı yaşadı!  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU/A.A.

Türkiye’de 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren başlayan yüz yüze eğitim, dün başlayan yarıyıl tatili ile 15 günlük araya girildi. Öte yandan Lüleburgaz’da İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde eğitim gören 23 bin 232 öğrenci karne aldı. Ayrıca Lüleburgaz’da 1,432 öğretmende böylelikle 7 Şubat’a kadar yarıyıl tatiline girmiş oldu.

 

“EĞİTİME TAMAMIYLA ARA VERİLEN HİÇBİR OKULUMUZ OLMADI”

 

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem ise gazetemize yarıyıl tatili ile ilgili açıklamalarda bulundu; “Bugün yani 21 Ocak gününden itibaren tüm kademelerimizdeki 23 bin 232 öğrencimizle birlikte 1,432 öğretmenimiz 7 Şubat tarihine kadar yarıyıl tatiline girecektir. 6 Eylül'den itibaren başlayan yüz yüze eğitimde sınıf bazlı uygulama çok başarılı şekilde yürütülmüş olup, tüm dünyayla birlikte ülkemizde ve okullarımızda Covid-19'a karşı aşı, maske, mesafe ve temizlik kuralları uygulanmış, 1. Dönem boyunca eğitime tamamıyla ara verilen hiçbir okulumuz olmadan yarı yıl tatiline gelinmiştir.” dedi.

 

“GAYRETLERİ VE FEDAKARLIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

 

Cihan Erdem açıklamasının devamında; “Yarıyıl tatilinde, velilerimizden ricamız lütfen çocuklarını başka çocuklarla, arkadaşlarıyla mukayese etmesinler çünkü her insan farklı yeteneklere algı, zevk ve kabiliyetlere sahiptir. Aynı alanda aynı başarının beklenmesi insan fıtratına aykırıdır. Her öğrencimizin kabiliyetleri kendi parmak izleri kadar farklıdır. Bu vesileyle, tüm eğitim camiası çalışanlarına ve öğrencilerimize gayretleri ve fedakarlıkları için teşekkür eder, 7 Şubatta sağlıklı bir şekilde görüşmek temennisiyle iyi tatiller dilerim.” açıklamasında bulundu.

 

Kırklareli’nde karneleri Vali Bilgin dağıttı

 

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle Kırklareli'nde öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

 

2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin son ders zili çaldı. İlk dönemin bitmesiyle karnelerini alan 18 milyon öğrenci ara tatile girdi. Kırklareli'nde Hamdi Helvacı İlkokulunda da karne heyecanı yaşandı.

 

Vali Osman Bilgin, öğrenci ve velileri kovid-19 kurallarına uyulması konusunda uyardı. Vali Bilgin, eğitim ve öğretimin önemli olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte eğitim öğretime aralıksız devam ettiler. Bu bizim için özellikle korona virüsün yaşandığı ve şuanda yeniden pik yaptığı dönemde büyük bir mutluluk. Lütfen bundan sonra süreçte de bize bu korona virüsle mücadelede artık yaşamı normal yaşamak için yani kesintiye uğratamamak için hiçbir şekilde iş yerlerinin kapanmaması yaşamın durmaması için kurallara uyalım" dedi.

 

Türkiye'nin mazlumların yanında olduğunu vurgulayan Bilgin, "Okulumuzda 19 tane yabancı uyruklu öğrencimiz var. Çok kısa bir sürede Türkçeyi öğrendiler. Ülkemizde Türk kültürünü örf ve adetlerimizi öğrendiler. Çok şükür biz onlara yuva olduk. Bu gün Avrupa'da sınırda öldürülen bir sürü vatandaş varken dünyada farklı ülkelerden gelen vatandaşlar öldürülürken ülkemiz onlara kucak açtı ve Türkçeyi öğreterek bu çocuklarımız bu gün ülkemizin kültürlerini öğrenerek kendi ülkelerine belki zamanla dönecekler belki ülkemizde yaşayacaklar, ülkelerinin burada temsilcisi olacak. Dolayısıyla ülkemiz açısından bu gurur verici" şekilde konuştu.

 

Öte yandan okullar 7 Şubat 2022 Pazartesi günü açılacak.

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek