Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 22 Ocak 2022, Cumartesi 09:12 tarihinde eklendi. 403 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Balkan Evi için sahaya inildi

Lüleburgaz Belediyesi’nin geçmişle gelecek arasında köprü kuracak önemli projelerinden biri olan Balkan Evi için köy ziyaretleri başladı. Kültür İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında göçmen kültürüne ait eski fotoğraf, vesika, evrak, kıyafet, araç ve gereçlerin toplanması hedefleniyor. Toplanan envanterler yapılacak Balkan Evi’nde bağışlayan kişinin adıyla sergilenecek.
Balkan Evi için sahaya inildi  

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2022 Göç Yılı kapsamında yapımını tamamlamayı planladığı Balkan Evi Projesi için çalışmalar hızlandı. Proje kapsamında farklı mesleki grupların bünyesinde bulunduğu Danışma Kurulu’yla toplantılar gerçekleştirilirken, Kültür İşleri Müdürlüğü saha çalışmalarına hız kazandırdı. 

Balkan mirası gün yüzüne çıkarılacak

 Saha çalışmaları kapsamında Balkan geleneklerinin hala yaşatıldığı köyleri ziyaret etmeye başlayan Kültür İşleri Müdürü Reşide Candan ve Lüleburgaz Belediyesi Rekreasyon Uzmanları İsmet Altay Süpürgeci ile Elif Toköz, köy muhtarları ve halkıyla bir araya geldi. Köy kahvelerinde halkla buluşan ekip, Balkan Evi Projesi hakkında vatandaşlara detaylı bilgi veriyor. Bilgilendirmenin ardından ise vatandaşlardan Balkan gelenek ve mirasını içeren göçmen kültürüne ait eski fotoğraf, vesika, evrak, kıyafet, mutfak gereçleri, tarım aletleri ve zanaat ekipmanları isteniyor. Toplanan envanterler ise bağışlayan kişinin adıyla birlikte Balkan Evi’nde sergilenecek. 

Bağış kabul edilecek

 Bununla birlikte Balkan Evi’ne bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar 28 Ocak 2022 Cuma gününden itibaren her Cuma günü bağışlamak istedikleri Balkan mirasına ait araç gereç, fotoğraf ya da giysiyi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde bulunan Balkan Evi Proje Ofisi’ne bağışlayabilecek. Balkan Evi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar 0288 417 10 73 numaralı hat üzerinden Lüleburgaz Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’yle irtibata geçebilir. 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek