HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 18 Ocak 2022, Salı 09:30 tarihinde eklendi. 411 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YETKİSİZ VE KAYIT DIŞI ÇALIŞMALARA HAYIR

Lüleburgaz Elektrik Elektronik ve Yapı Sanatları Odası Başkanı Yılmaz Özeltin “Son dönemde kayıt dışı çalışan elektrikçilerin, beyaz eşya tamircilerinin ve elektronik aletler tamircilerinin sayısı bir hayli arttı. Bu kişilerin evlerde, iş yerlerinde tamir bakıma ve yeni tesisata gitmesi büyük felaketlere yol açabilir. Adı geçen sektörler tehlikeli meslek statüsünde olduğu için hiçbir yerde ustalık belgesi ve ilgili meslek odasına kaydı bulunmayan bu kişiler can ve mal güvenliği açısından tercih edilmemelidir” dedi.
YETKİSİZ VE KAYIT DIŞI ÇALIŞMALARA HAYIR  

Korsan olarak tabir edilen bu kişilerin büyük felaketlere yol açabileceklerini ve cezası olması gerektiğini belirtenLüleburgaz Elektrik Elektronik ve YapıSanatları Odası Başkanı Yılmaz Özeltin “Odamıza üye esnafımızın da diğer sektörlerdeki esnafımız gibi birçok sorunu var. Bunların en önemlilerinden birisi de; esnaf odalarımıza bağlı olmayan, kayıt dışı çalışan tesisatları ve tamir bakımları ucuz mal kullanarak yapanlardır.  Eğitimsizlik ile tecrübesizliğin sonucu olarak bu çalışmalar büyük felaketlere yol açabilir, yangın çıkabilir, elektrikli cihazlar ve insanlar zarar görebilir.

Dolayısıyla belirli eğitim ve sınavlardan geçip bu belgeyi almaya hak kazanan kayıtlı esnafımız varken bu tür şahıslar hem vatandaşlar hem de inşaat müteahhitleri tarafından tercih edilmemelidir.

         Önümüzdeki günlerde; Vergi Dairesi, Lüleburgaz Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile birlikte Odamızca yapılacak denetimlerle Kayıt dışı çalışanlara cezai işlem ve yaptırımlar uygulanacaktır.

        İşte bu yüzden canınız ve malınız bizim için her şeyden önemlidir “diyerek sözlerini tamamladı.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek