Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Lüleburgaz’da bayramlaşma LYSA’da yapıldı
İstanbul’dan dönüş yaptı, köyüne muhtar oldu
Bugün ve yarın 30 derece
Bu haber 13 Ocak 2022, Perşembe 09:06 tarihinde eklendi. 2008 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Belediyesi, Budak Çal’ı andı

Sanata Adanmış Bir Ömür: Budak Çal, fotoğraf sergisi açılışında konuşan Başkan Gerenli, “Budak Çal’ın ülküsünü, ideallerini yaşatacağız. Onun açtığı yolda hep beraber yürüyerek sanatla, akılla ve bilimle geleceğin Lüleburgaz’ını şekillendireceğiz” dedi. LYKA’da iki hafta boyunca açık olacak fotoğraf sergisi, daha sonra Budak Çal’ın hayattayken çok sayıda çalışmaya imza attığı Aşkiye Neşet Çal Sahnesi fuaye alanında sergilenecek.
Lüleburgaz Belediyesi, Budak Çal’ı andı  

  Lüleburgaz Belediyesi ve tarihçi yazar Ali Arslan’ın girişimleriyle geçtiğimiz aramızdan ayrılan Lüleburgaz’ın kültürel, sanatsal ve sosyal yaşamında önemli bir yeri olan Budak Çal anısına “Sanata adanmış bir ömür: Budak Çal” fotoğraf sergisi LYKA’da açıldı. Sergide Budak Çal’ın küçüklüğünden günümüze kadar olan bilinmeyen fotoğrafları kronolojik sırayla yer aldı. LYKA’da fuaye alanındaki sergi açılışına Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Budak Çal’ın oğlu Neşet Ertaş Çal olmak üzere, Budak Çal’ın ailesi ve dostları katıldı. 

HAYATIMIZDAKİ YERİ ÇOK ÖNEMLİ 

Serginin açılışı öncesinde konuşma yapan Başkan Gerenli, Budak Çal’ın Lüleburgaz’ın sosyal ve kültürel hayatındaki değişiklerin, dönüşümlerin öncüsü olduğunu belirterek, “Budak Çal’ın gerek benim hayatımdaki gerekse herkesin hayatındaki rolü çok önemli. Bu kent için ‘soyadı kültür’ diyorsak, bunda Budak Çal’ın etkisi vardı. Lüleburgaz’ın çağdaş Cumhuriyet kenti ve aydınlanma kültürü içindeki yolu Budak Çal sayesinde şekillendi. Onun ülküsünü ve ideallerini de yaşatacağız. Onun açtığı yolda hep beraber yürüyerek sanatla, akılla ve bilimle geleceğin Lüleburgaz’ını şekillendireceğiz. Bu ona sözümüz olsun. Asla bu yoldan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 SERGİ İKİ HAFTA BOYUNCA AÇIK 

Budak Çal’ın geçmişten yaşamının son anlarına kadar çok sayıda fotoğrafının sunulduğu sergi iki hafta boyunca LYKA fuaye alanında açık olacak. Bununla birlikte sergi daha sonra Budak Çal’ın çok sayıda esere imza attığı Aşkiye Neşet Çal Sahnesi fuaye alanında sergilenmeye devam edecek.

 Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek