HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 13 Ocak 2022, Perşembe 09:04 tarihinde eklendi. 2686 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ensar Vakfı’ndan zorunlu din dersi açıklaması

Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyyup Sabri Erdem, ortaokul ve liselerde din, ahlak ve değerler alanında seçmeli ders seçim sürecinin başladığını hatırlatarak, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinden birini seçebileceklerini söyledi.
Ensar Vakfı’ndan zorunlu din dersi açıklaması  

Erdem yaptığı açıklamada: “Genç yavrularımızın din, ahlak ve milli değerler dünyamızdan kopmaması adına; Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed'in (Sallallahu aleyhi ve sellem) Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz. Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaken güzel yetişmiş ve topluma güzel ahlâkı ile örnek olacak bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür” dedi.

Seçmeli Din Eğitimi Derslerinin Tercih Süreci 4 Ocak 2022  tarihinde başladı

Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde okutulacak olan seçmeli dersleri duyurdu. Seçmeli dersler arasında Din, Ahlak ve Değerler alanında verilen Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin Hayatı ve Osmanlı Türkçesi dersleri yer alıyor. Öğrenciler ve veliler ders seçimlerini 21 Ocak 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar okul idareleri aracılığıyla yapabilecekler.

Seçmeli din eğitimi dersleri hangileridir?

1-  Kur’an-ı Kerim,

2- Peygamberimizin Hayatı,

3- Temel Dini Bilgiler.

4- Osmanlı Türkçesi

Kimler bu dersleri seçebilir?

Ortaokul 5-6-7-8 Sınıf öğrencileri ile lise 9-10-11-12. Sınıf öğrencileri bu dersi seçebilir.

Bu dersleri seçtiğimizde ne zaman almaya başlayacağız?

Seçilen dersler, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında okul ders saatleri içinde verilmeye başlanacaktır. Ne zamana kadar seçim yapabiliyoruz?

Son tarih 21 Ocak 2022. Bu tarihe kadar okul idaresine başvurmak gerekir. Son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz.

Dersleri seçmek için ne yapmalıyız?

Okul idarenize başvurarak bu dersleri seçebilirsiniz.

Kur’an-ı Kerim dersinde neler öğreneceğiz?

Kur’an-ı Kerim’in hayatımızdaki yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olacağız. Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumayı öğreneceğiz.

Peygamberimizin Hayatı dersinde neler öğreneceğiz?

Peygamberimizin hayatını ve mücadelesini ayrıntısıyla öğreneceğiz. Onun güzel ahlakını tanıyıp hayatımıza uygulamaya çalışacağız.

Temel Dini Bilgiler dersinde neler öğreneceğiz?

Dinimizin temel özelliklerini kavrayarak İslam dininin iman, ibadet ve ahlak esaslarını öğreneceğiz. Temel ahlak konularında bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızın farkında olacağız.

Bu derslerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden farkı nedir?

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi inanç, ibadet, ahlak ve dinin kültürel boyutu ile ilgili konuları genel hatlarıyla işler ve ayrıntıya girmez. Mesela Kur’an-ı Kerim’in hangi konulardan bahsettiğini kısaca anlatır ancak seçmeli derslerde olduğu gibi Kur’an-ı Kerim okuma, anlama ve ezberleme gibi konular Din Kültürü dersinde yoktur. Bu yüzden derinlikli ve zengin içerikle Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersini almak önemlidir.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek