33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 12 Ocak 2022, Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi. 574 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

28 bin pet şişe doğaya kazandırıldı!

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2021 Çevre Yılı kapsamında geçtiğimiz yıl Kasım ayında hizmete sunduğu Akıllı Atık Tanıma Sistemi sayesinde vatandaşlar tarafından getirilen 28 bin pet şişe ve 2 bin 900 metal kutu geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırıldı. Bununla birlikte kısa zaman içinde 2 farklı noktaya daha yerleştirilecek sistemin yanı sıra mobil atık toplama araçları mahalle mahalle gezerek vatandaştan atık toplayacak. Toplanan atıklar karşılığında vatandaşlara verilen kartlara TL karşılığı olan puan yüklenmeye devam edilecek.
28 bin pet şişe doğaya kazandırıldı!

Haber; Uğurcan KARAOĞLU


Lüleburgaz Belediyesi’nin en önemli çevreci yatırımlarından biri olan, hem vatandaşın cebinin kazandığı hem de çevrenin kazandığı Akıllı Atık Tanıma Sistemi sayesinde plastik şişeler ve teneke kutular geri dönüştürülüyor. Henüz Gençlik Parkı’nda uygulanan ve kısa süre içerisinde 2 merkezi noktaya daha yerleştirilmesi planlanan Akıllı Atık Tanıma Sistemi’yle daha fazla vatandaşa ulaşılması hedefleniyor.

 

HEDEF TAMAMEN SIFIR ATIK! 

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin ilk olarak 2019 yılında adım attığı sıfır atık uygulamaları kademe kademe genişletilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başında 4445539 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden ya da mahalle muhtarlıkları üzerinden atık toplayan Lüleburgaz Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü, Kasım ayında atıklardan TL karşılığı puan kazanılacak Akıllı Atık Tanıma Sistemi’ni hayata geçirmişti. Benzer örneklerinin Avrupa’da olan sistemle birlikte vatandaşların çevreye olan duyarlılığının artırılması ve tamamen sıfır atık konusunda ilerleme kaydedilmesi planlanıyor.

 

MOBİL ARAÇLA ATIK TOPLAMA BAŞLIYOR!

 

Tüm bu çalışmaların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi mobil atık toplama aracını da hizmete sokmayı planlıyor. Son hazırlıkları tamamlanan araç kısa süre içerisinde mahalle mahalle gezerek vatandaşlardan kağıt, plastik, metal, atık yağ, elektronik atık gibi atıkları toplayacak. Bunların içerisinde plastik ve metal atıkların ağırlığı kadar puan vatandaşlara verilen alışveriş kartlarına yüklenecek. Ayrıca Lüleburgaz Belediyesi atık yağlardan da puan kazanılacak sistemi hayata geçirmek için çalışma başlattı. 

 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin “Atığını getir, puan kazan, dilediğin gibi harca” sloganıyla hayata geçirdiği sistem şöyle işliyor; Gençlik Parkı’ndaki görevlilerden ya da Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’ndan hafta içi mesai saatleri içerisinde alışveriş kartlarını alan vatandaşlar, plastik şişe ve teneke kutularını henüz Gençlik Parkı’nda bulunan makineye kartını okutarak atıyor. Atılan her ürün için kartına puan yüklenen vatandaşlar, TL karşılığı olarak yüklenen puanları Türkiye’nin dört bir yanında Ticket kartın geçtiği market ve restoran gibi alışveriş noktalarında kullanabiliyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek