Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 07 Ocak 2022, Cuma 09:18 tarihinde eklendi. 2191 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Küçük Picasso 24 Şubat da İstanbul’da

Almanya’nın Köln Şehrinde doğan Türk Kökenli 10 yaşındaki küçük ressam Mikail Akar, İstanbul Swissotel The Bosphorus adlı hotelde 3 gün sürecek olan resim sergisini açacak. Öte yandan Mikail Akar’ın İstanbul’da açacağı sergi, Türkiye’de ki ilk sergisi olacak.
Küçük Picasso 24 Şubat da İstanbul’da  

Almaya doğumlu 10 yaşındaki küçük Mikail, çevresi tarafından ‘Picasso’ olarak adlandırılıyor. 4 Yaşında resim yeteneğini fark eden ailesi Mikail’e destek olarak resim yeteneğinin gelişmesinde yardımcı oldular.

 Almanya’da da birçok sergi açan Mikail Akar, 24, 25 ve 26 Şubat tarihlerinde İstanbul’a gelerek Swissotel The Bosphorus adlı hotelde, halka açık ücretsiz bir şekilde Türkiye’de ki ilk resim sergisini açacak.

 Mikail Akar’ın annesi Elvan Akar ile röportaj yaparak Mikail hakkında 4 adet soru yönelttik. Keyifle okumanız dileği ile; 

Mikail Akar kimdir? Annesi Elvan Akar olarak bize kendisinden biraz bahseder misiniz?

 Mikail Akar 10.09.2012 Köln Almanya da doğdu. International School 3 Sınıfa gidiyor, Mikail’in iki kardeşi var.

 Mikail resim yapmaya ne zaman başladı?

 Daha önce yaşadığımız şehirde çok Resim Galerisi vardı, daha henüz iki yaşındayken hep Resim Galerisinin önünde durup Resimleri incelerdi. Biz o zamanlar Mikail’in farklı çocuk olduğunu anlayamadık. Dört yaş gününde hediye olarak küçük bir tuval ve parmak boyaları almaya karar verdik. Ve Mikail hediyesini aldıktan sonra çok mutlu olmuştu. Eşim işe gitmişti ve Mikail resim yapmaya başlamıştı. Ben o günü asla unutamam. Mikail için o gün hem doğum günü hem de bayramıydı. İkisini bir arada yaşadı. Mikail 4 yaşında o ilk resmini yapmaya başladı. Eşim akşam işten eve döndüğünde, bana sen ne kadar güzel resim yapıyorsun neden yeteneğini şimdiye kadar bana söylemedin demişti. Bende eşime resim benim değil Mikail’in yaptığını açıklayınca inanmak istemedi ve nasıl Mikail yaptı bunu demişti. Eşim de öylesine Sosyal medya üzerinden Mikail’in ilk yaptığı resmi paylaştı. Sadece öylesine paylaşmıştık.  Mikail daha çok Tuval istemeye başlamıştı daha çok fırçalar daha çok boyalar. Ve paylaşımdan sonra Alman Medyasında çok ilgi görmeye başladı.

Resimleri alıcı bulduğunda bunlar ciddimi diye düşündüğümüz olmuştu. Aradan aylar sonra Mikail’i çok fanları çok takip edenleri olmuştu. Bunlarda Mikail’in diğer eserlerini çok merak ediyorlardı ve o zamanlar henüz 5 yaşındayken Avrupa’nın ilk küçük Ressamı olarak sergi açmıştı.

 Mikail Akar şuan bulunduğu yerde sadece Anne ve Babanın desteği bulunmaktadır. Mikail Almanya da dünyaca ünlü ressam Gerhard Richter ile birlikte çok anlamlı bir proje paylaştılar. Sokak insanları için Resimleri açık artırmaya çıkartıp, çok güzel bir para miktarı toplayıp onlar için ev yaptırdılar.

 Mikail’in sergileri nerelerde gerçekleşti? 

“Mikail’in Sergileri Köln, Düsseldorf Parlamento, Hamburg, Berlin, Viyana. New York Covid nedeninden dolayı Nisan 2022’ye ertelendi.

 Mikail Bilogi Mimar olmayı çok istiyor. Mikaile diyorlar neden o iki Meslek Ressam değil. Ben zaten Ressamım. İnsan bir kere Ressam olarak doğar iki sefer değil.” olarak cevap veriyor 

Mikail’in artık kendi stüdyosu varmış biraz bahseder misiniz? 

Mikail Akar Studio uzun bekleyiş sonrası 160 metrekare büyüklüğünde Almanya Köln’de 11.12.2021 özel Davetli Art atölyesini yaptı. Studio’da yaklaşık 80’den fazla Mikail’in Resimleri bulunmaktadır. Tuvallerden hariç Mikail uçak parçaları da boyuyor. Mikail Studio sadece Resim yapmak için değil orada kendi Dünyasını yaşıyor. Arkadaşlarınla buluşup zaman geçirmeyi çok seviyor.

Studio Köln Merkezde yani Köln City Dünyaca ünlü Köln Dom Kirsye sadece 200m Köln Dom Kirsesi ilk ve ikinci Dünya Savaşında hiç bir hasar görmeyen bir binadır. 

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek