33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 06 Ocak 2022, Perşembe 09:25 tarihinde eklendi. 3950 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz SMA hastası minik İdil için seferber oldu!

Lüleburgaz’da yaşayan Adakan ailesinin 11 aylık kızı İdil Ayşe’ye SMA Tip 1 tanısının konmasının ardından tedavi masrafları için deyim yerindeyse tüm Lüleburgaz seferber oldu. Sosyal Medya’da paylaşım yapan İdil Ayşe Adakan’ın babası İbrahim Adakan; “Kopya sayımız 1 olduğu için devletin karşılamış olduğu ilaç maalesef reddedildi. Tek çaremiz Amerika Devletinin Buston Eyaletindeki tedavi. 2,2 veya 2,4 milyon dolarları bulan bir rakam” dedi.
Lüleburgaz SMA hastası minik İdil için seferber oldu!  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Lüleburgaz’da yaşayan İbrahim ve Zeynep Adakan’ın 11 aylık kızı İdil Ayşe Adakan’a SMA 1 Tip tanısı konuldu. Tedavi masraflarının yüksek olduğu hastalık için baba İbrahim Adakan sosyal medya hesabından video görüntü çekerek sesini duyurmaya çalıştı.

 

“2,2 VE 2,4 MİLYON DOLARLARI BULAN BİR RAKAM”

 

Baba İbrahim Adakan, sosyal medyada paylaştığı video görüntüde; “Kızım İdil Ayşe 11 aylık. Maalesef SMA 1 Tip teşhisi konuldu. Kopya sayımız 1 olduğu için devletin karşılamış olduğu ilaç maalesef reddedildi.  Tek çaremiz Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston Eyaletindeki tedavi. Tüm Lüleburgaz’a, Kırklareli’ne, Trakya’ya ve Türkiye’ye ihtiyacımız var. Maliyetli bir hastalık. 2,2 ve 2,4 milyon dolarları bulan bir rakam. Şuan valilik tarafından resmi girişimlerin hepsini yaptık, başvuruyu yaptık sonucunu bekliyoruz. Kampanyamız başladığı andan itibaren tüm Trakya’dan, tüm Türkiye’den, yurt dışından sesimizi kim duyuyorsa yardımcı olurlarsa bizlere İdil’e yardım ederlerse çok seviniriz. SMA Tip 1 hastalığı dünyanın en ağır ölümcül bir hastalığı. Yardım ederseniz çok sevinirim. Allaha emanet olun.” dedi.

 

TAKSİCİ ARACINI İDİL İÇİN KAPLADI

 

Lüleburgaz’da ticari taksicilik yapan Soner Banalı isimli bir taksici ise, aracının arka camına İdil Ayşe’nin resmi ile birlikte valilik tarafından yardım amaçlı izin verilen banka hesap numaraları ile kaplatarak minik İdil’in sesini duyurmaya çalıştı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek