33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 01 Ocak 2022, Cumartesi 12:22 tarihinde eklendi. 1328 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yaşadıkları acı olayı Hürfikir’e anlattılar!

Lüleburgaz’da 28 Aralık Salı günü etkisini gösteren şiddetli yağışın ardından Lüleburgaz Deresi taşmış, Yıldırım Mahallesi Küme evler mevkiinde 304 vatandaş mahsur kalmıştı. Kurtarılan vatandaşlardan olan ve evlerinin 15 santim kaymasından dolayı yıkım kararı alınan Hakan Taştan ile 10 yaşındaki Harun Taştan gazetemize yaşadıkları acı olayı anlattılar.
Yaşadıkları acı olayı Hürfikir’e anlattılar!  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU 

 

Lüleburgaz’da Salı günü akşam saatlerinde Lüleburgaz Deresinin taşması sel meydana gelmiş, 304 vatandaşımız mahsur kalırken birçok ev zarar görmüştü.

 

O evlerden biri olan Taştan ailesinin evi yarım metre kayarak yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Aile fertlerinden Hakan Taştan ile Harun Taştan, gazetemize yaşadıkları acı olayı anlattılar.

 

“SABAHA KADAR DİRENDİK”

 

Hakan Taştan gazetemize yaptığı açıklamada; “Alt katta abim üst katta biz oturuyoruz. Sel’in ilk geldiği günden itibaren evlerimizde mahsur kaldık. Çıkma çabalarımız oldu başaramadık ve sabah kadar direndik. Evde çocuklar vardı 2 yaşlı annem ve babam vardı. Eşim hamile 8 aylık iki tanede küçük çocuğum vardı. Panikledik korktuk ne yapacağımızı şaşırdık. Tek ihtiyacımız olan devletin bize ulaşabilmesiydi en kısa sürede, AFAD ekipleri, Belediye ekipleri, polis teşkilatı olsun. Bu sıkıntıyı en kısa sürede çözmeye çalıştılar sağ olsunlar. Sabah doğru ise mahalle daha da kötü bir hal almaya başladı. Toprak kaymaları oldu, evde kaymalar meydana geldi.” dedi.

 

“EV YIKILACAK YIKIM KARARI ÇIKTI”

 

Hakan Taştan, konuşmasının devamında; “Tutuna bildiğimiz yerlere tutunduk ama yapabileceğimiz pek bir şey yoktu. Devlet bize imkan sunmaya çalışıyordu. AFAD ekibi sağ olsun sabah saat 11.00-12.00 gibi botlarla anca girebildiler içeriye. O anda çünkü bizim kapıdan çıkabilme imkanımız yoktu. Pencerelerden çıkabildik merdiven dayadılar oradan inerek çıktık. Allah razı olsun kendilerinden. Polis teşkilatımızda yine öyle, belediyemizde yine öyle ellerinden gelen bütün imkanları bize sağladılar. Başta Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız olmak üzere Allah hepsinden razı olsun. Gereken bütün tespitleri yaptılar. Eksiklerimiz vardı. Evin içini su basmıştı. Kullanılamaz hale gelen eşyalar vardı. Gıda olsun, giyim olsun barınma olsun bu tür şeyleri sağlayarak yardımcı oldular. Eşyalarımızı kurtarabildiklerimizi çıkardık, kurtarılamayanlar içeride kaldı. Ev yıkılacak yıkım kararı çıktı. Söyleyecek pek bir şeyim yok. Allah yardım eden herkesten razı olsun. Allahtan ölümler ve kayıplar olmadı” dedi.

 

“BİZ KORKTUK EVİN İÇİNE SU GİRDİ”

 

10 yaşındaki Harun Taştan ise gazetemize yaptığı açıklamada korku dolu anları anlattı. Harun Taştan; “İlk başladığında dere alçaktı. Hatta çarşıya gitmiştik. Geldiğimizde eve, yarım saat sonra dere taştı. Biz korktuk evin içine su girdi. Sonra hemen evden çıktık teyzeme gittik. İkide bir dışarı çıkıp baktık bizim evin önündeki toprak yarılmış. Haber geldi yıkılacakmış ev. Baya bir dere yükselmişti her yer taşmıştı, her yer dağılmıştı. Her yere girmişti su. Mesela evimiz şuan yamuk. Evin içine girdim yamuk olduğundan geriye doğru gidiyorum dik duramıyorum. Bütün eşyalarımı çıkarttık ama bazı eşyalarım kaldı. Ne yapacağımı bilmiyorum.

 

“ACABA DEVLET MASRAFLARI ÖDEYECEK Mİ?”

 

Harun Taştan, konuşmasının devamında; “Acaba devlet masrafları ödeyecek mi? Ödese çok güzel olur. Çok sevinirim yani. Mahalle sular yüzünden ortadan bölündü. Bizim evde yarın yıkılacakmış galiba baya bir korkuyorum. Allah razı olsun bizi hotel gibi bir yere götürdüler kurtardıktan sonra. Bize çorap verdiler, üstümüze kıyafet verdiler, yemek verdiler çok teşekkür ederim devletimize.” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek