Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 11 Aralık 2021, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 3162 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

En “lezzetli” istihdam!

Lüleburgaz Belediyesi’ne ait Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde (LYLA) gerçekleştirilen aşçılık ve pastacılık kurslarında eğitim alan kadınlar, aldıkları eğitimlerin ardından ekonomik özgürlüklerine kavuşarak istihdama katkı sağlıyor. Kadınlar, sadece ekonomik özgürlüklerine kavuşmakla kalmıyor, özgüvenlerini de kazanarak toplumsal hayatın içinde aktif bir şekilde yer alıyor.
En “lezzetli” istihdam!  

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2018 yılında kurduğu LYLA’da kadınlar Halk Eğitim Müdürlüğü ve Lüleburgaz Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimler sayesinde yepyeni bir hayata merhaba diyor. LYLA’da bulunan pastacılık ve aşçılık mutfaklarında eğitim alan kadınlar, eğitimi tamamladıktan sonra bulundukları alana göre belge almaya hak kazanıyor. Kadınlar, kazandıkları belgelerle ekonomik hayatın içerisinde aktif bir şekilde rol alıyor. Eğitim sonrası kadınların kimi internet üzerinden pasta satışı yaparken, kimi de günde en az 50 kişiye yetecek kadar yemek yapan firmalarda iş sahibi oluyor.

“Kendimize daha çok güveniyoruz”

LYLA’da eğitim alan ve artık bir pasta ustası olan Gamze Birden, LYLA sayesinde hayatına çok şey katıldığını söyledi. Birden, “Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde çok şey öğrendim. Burada aldığımız eğitimin ardından belgemiz de olmuş oluyor. Kendimize daha çok güvenmiş oluyoruz. Gittikçe daha da ileri gitmek istiyorsunuz” dedi. 

“Şimdi yüzde 70 ağırlığım var”

Şimdi Instagram’da “Gamzenin Mutfağı” isimli bir hesap üzerinden birbirinden lezzetli pastaların siparişlerini alan Birden, “Daha önceden evdeki ekonomik durumumuz yüzde 50-50’yse, şimdi benim yüzde 70 ağırlığım var. Benim de iki çocuğum var ama çalışamıyordum. Liseyi okudum ama bir süre evlenince, çocuklar olunca bir yerden sonra hiçbir yere gidemiyorsunuz. Ekonomik özgürlüğünüz de olmamış oluyor. İstediğiniz bir şeyi bu sefer utana sıkıla söylüyordum” ifadelerini kullandı.

Tesadüfen geldi aşçı olarak çıktı

LYLA’da aldığı eğitimle ekonomik hayata katılan bir diğer kadın ise Nurşen Enginer oldu. Bir arkadaşının yanlışlıkla kendisini araması sonucu tesadüf eseri LYLA’ya gelen Enginer, burada aldığı eğitimle aşçı oldu. Geleneksel Türk Mutfağı’nda ilerleyen Eser, şimdi ise günde 50 kişiye yemek yapan bir firmada aşçı olarak çalışıyor. Eser, bütün kadınların LYLA’ya gelmesi gerektiğini söyleyerek, “Burasının atmosferi çok farklı. Birçok kurs bitirdim ama hiçbirinin atmosferi burası gibi değil” dedi.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek