Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 08 Aralık 2021, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 4539 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dönüşüm Kart’la hem çevre ve vatandaş kazanıyor!

Lüleburgaz Belediyesi’nin metal kutu ve plastik şişe gibi atıkların çöp yerine geri dönüşüme kazandırılması için hayata geçirdiği ve vatandaşın attığı her atık için “Dönüşüm Kartlarına” yüklenen puanlarla alışveriş yapabildiği Akıllı Atık Tanıma Sistemi sayesinde ilk haftada 5 bin pet şişe ve 600 adet metal kutu çöp olmaktan kurtuldu.
Dönüşüm Kart’la hem çevre ve vatandaş kazanıyor!  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Akıllı Atık Tanıma Sistemi” sayesinde metal kutu ve plastik şişeler çöp olmaktan kurtuluyor. Pilot uygulamasına geçtiğimiz hafta başında Gençlik Parkı’nda başlanan sistem sayesinde belediyeden ücretsiz bir şekilde Dönüşüm Kartları’nı temin eden vatandaşlar, attıkları her plastik şişe ve metal kutu için puan kazanıyor. Vatandaşlar kazandığı puanlarla yurdun dört bir yanında alışveriş yapma imkanı bulmakla kalmıyor, çevre temizliğine de katkı sağlamış oluyor.

 

600 metal 5 bin pet şişe çöp olmaktan kurtuldu!

 

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve ilerleyen süreçte kentin birçok noktasında yaygınlaştırılması planlanan sistem sayesinde 600 adet teneke kutu ve 5 bin adet pet şişe geri dönüşüme kazandırıldı. Sadece bir hafta gibi kısa süre içerisinde doğada 10 yılda kaybolan teneke kutu ile 400 yılda kaybolan pet şişelerin toplanması sevindirdi. Öte yandan uygulama sayesinde vatandaşın cebi de kazanmaya başladı.

 

Dönüşüm Kart’a nasıl başvurulur?

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin henüz Gençlik Parkı’nda pilot uygulama olarak faaliyete geçirdiği Akıllı Atık Tanıma Sistemi’nden faydalanmak isteyen vatandaşların Dönüşüm Kart’a sahip olması gerekiyor. Bu kapsamda hafta içi mesai saatleri içerisinde Gençlik Parkı ya da Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan görevlilerden ücretsiz bir şekilde Dönüşüm Kartlar alınabiliyor. Vatandaşlar Dönüşüm Kartlarına yüklenen puanlarla birçok alışveriş noktasında harcama yapabiliyor.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek