Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 02 Aralık 2021, Perşembe 09:17 tarihinde eklendi. 1154 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz krizi ne zaman fırsata çevirecek? !

-Sosyete Pazarı’na ne oldu? -Lüleburgaz esnafı rahat edecekti
Lüleburgaz krizi ne zaman fırsata çevirecek? !  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Yaklaşık 2 yıl önce Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç tarafından Lüleburgaz’da kurulmasını talep ettiği ‘Sosyete Pazarı’nın durumu ile alakalı, Lüleburgaz Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Koç’un yanına uğrayan Dinç, pazarın son durumu hakkında bilgi aldı.

 

Dün öğlen saatlerinde Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Koç’un yanına giden Binnur Dinç, halk arasında bilinen adıyla ‘Sosyete Pazarı’ hakkında bilgi aldı. Abdullah Koç ise “Biz pazarcılar odası olarak İşletme Kooperatifimiz adına Kapalı Pazar Yerini kiralamak için talebimiz oldu. 2 yıldır halen Belediyeden cevap bekliyoruz.’ dedi.

 

KRİZ FIRSATA ÇEVRİLEBİLİRDİ

 

Türkiye’de döviz kurundaki siyasi dalgalanmalar yüzünden Türk Lirasının, Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmeye başlaması ile birlikte son günlerde özellikle Bulgaristan üzerinden gelen turistler Edirne’de bulunan pazarlara akın ederek alışveriş çılgınlığının yaşanmasına sebep olarak esnafa rahat nefes aldırdı.

 

Son günlerde çıkan haberler ile birlikte Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen turist sayısının 1 milyonu aştığı öğrenildi. Yaşanan bu durumla birlikte Lüleburgaz’da da eğer turistleri çekecek bir pazarın olması, Lüleburgaz esnafını Edirne’deki esnaflar gibi rahatlatacak.

 

2 YILDIR BEKLEMEDE

 

Yaklaşık 2 yıl önce Binnur Dinç konu ile ilgili sosyete pazarı gibi bir pazarın kurulmasını talep etmiş ancak Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Koç’tan aldığımız bilgiler ile halen konunun 2 yıldır beklemede olduğu öğrenildi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI BİZE ‘DÜŞÜNÜRÜZ’ DEDİ”

 

Dinç, gazetemize yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 2 yıl önce Sosyete Pazarı ile alakalı Belediye meydanına çıktık ve İstanbul’daki ‘Ulus Pazarı’ gibi bir Pazar ‘ister misiniz?’ diye vatandaşlara sorduk. Sosyal medyada da paylaştık. Vatandaşlardan da olumlu cevaplar aldık. Zaten belediye de bize kamuoyu çalışması yapın değerlendiririz demişti. Vatandaşlarla ile yaptığımız görüşmelerin ardından Belediye Başkanına çıktık ve bize ‘Düşünürüz’ dedi.”  dedi.

 

“HALA GEÇ KALINMIŞ DEĞİL”

 

Dinç, konuşmasının devamında; “Bakın ulusal basından öğrendiğimiz bilgilere göre Edirne’ye 1 milyon turist gelmiş. Eğer Lüleburgaz’da da sosyete pazarı gibi bir pazar açılmış olsaydı şuan ki krizi esnafımız fırsata çevirebilirdi. Kampanyalar yapılır, yut dışından gelen araçlar Lüleburgaz’a yönlendirilebilirdi. Böylece hotel, restoran, mobilyacı, yerleşik esnaf kazanıyor olurdu. Hala geç kalınmış değil. Hem markalı ürünler, hem yerel esnafımızı dahil ederek bir sosyete pazarı oluşturulabilir. Bulgaristan ve Yunanistan ile görüşmeler yapılarak çalışmalar planlanabilir. Lüleburgaz’da 2 tane derneğimiz var Bal-Göç ve Bul-Göç. Bu derneklerimizden yardım alınabilir.” dedi.

 

“DÖVİZ KURUNUN ÜZÜCÜ DURUMU ESNAF AÇISINDAN AVANTAJA ÇEVRİLEBİLİR”

 

Dinç, konuşmasının sonuna doğru; “Döviz kurunun üzücü durumu esnaf açısından avantaja çevrilebilir. Hem Pazarcılar Odasından, hem Belediyeden, hem dükkancı esnafın bağlı olduğu Terziler Odasından halk arasında bilinen adıyla ‘Sosyete Pazarı’nın bir an önce hayata geçmesini talep ediyorum. Hali hazırda tek tük Bulgaristan plakalı otobüsler şehrimize alışverişe geliyor. Neden kurulacak bir sosyete pazarı ile bu sayı artmasın. Krizi fırsata çevirmektir bizim düşüncemiz.  Bende dededen bir esnaf torunu ve kızı olarak esnafımızın halini çok iyi anlıyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Abdullah Koç ise konu ile alakalı 2 yıldır belediyeden bir cevap gelmediğini belirtti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek