Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 29 Kasım 2021, Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi. 968 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Asgari Ücrette Çözüm Sadaka Yarıştırmak Değildir"

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı.
 

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Şaban Kızıltan gazetemize yazılı olarak yaptığı açıklama da: “Açıklanacak asgari ücret yalnızca enflasyon ve pahalılığın yol açtığı kayıpları gidermekle kalmamalı, anlamlı bir refah payını da gözetmelidir.” dedi.

 

"Sadaka yarışı bozguncu bir çizgidir."


Şaban Kızıltan açıklamasının devamında: "Asgari ücret konusu öncelikle işçi sınıfımızın yüzde seksenini oluşturan, toplu sözleşme olanaklarından yararlanamayan, örgütsüz ve sendikasız kesimini yani savunmasız çoğunluğunu doğrudan ilgilendirmektedir. Dolayısıyla çalışma ve toplumsal hayatımız bakımından önemli ve öncelikli bir konudur. Açıklanacak asgari ücret işçiler bakımından yalnızca enflasyon ve pahalılığın yarattığı kayıpları gidermekle kalmamalı, belli oranda bir refah payını da karşılamalıdır. Ayrıca altıncı ayda da kamu işçi ve çalışanlarının toplu sözleşme gereği aldıkları paya ek bir ödeme asgari ücretliye de yapılmalıdır. Asgari ücretin vergi payını azaltmaya yönelik talepler ve bu yöndeki girişimler de haklı ve yerindedir. Sendikalaşma özgürlüğünün önünü açacak yasal düzenleme ihtiyacı asgari ücret komisyonunda konunun asıl muhatabı olan ve işçi sınıfının yüzde doksana yakın bir çoğunluğunu oluşturan örgütsüz işçi kesimi temsil edilmemektedir. Bu durumda komisyonun yeniden yapılandırılması hakkındaki talepler havada kalmaktadır. Asıl öncelikli ve yakıcı talep, örgütsüz kesimin sendikalaşması ve toplu sözleşme olanağına kavuşmasıdır. Sendikalaşma mücadelelerinin önünü açacak yasal düzenleme en öncelikli konudur. Biden muhalefeti ve etkilediği çevreler sadaka yarışını kızıştıran uçuk rakamlar ortaya atmaktadırlar. Bunun gerçek hayatta bir karşılığı yoktur. Vatan Partisi bu yarışa girmeyecektir. Bugün ekonomideki ve çalışma yaşamındaki em önemli sorun, üretimin ve istihdamın artırılması, işsizliğin önüne geçilmesidir. Bu da bütün toplumun zorlukları paylaşarak tasarruf yapmasıyla olanaklıdır. Enflasyon ve pahalılığın önüne geçmenin ve refahı artırmanın tek yolu budur. Bu nenle sadaka yarıştırmak politikası gerçekte emekçilerin refahına değil, işsizliğe, yokluğa, düşük ücrete mahkumiyete hizmet etmektedir. Sadaka yarışı bozguncu bir çizgidir.” açıklamasında bulundu.

 


 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek