Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 27 Kasım 2021, Cumartesi 09:37 tarihinde eklendi. 959 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DEVLET BÖYLE ZARAR EDİYOR

TMSF, DAİRE FİYATINA FABRİKA SATTI
DEVLET BÖYLE ZARAR EDİYOR  

 

Lüleburgaz’a bağlı Yenibedir’de bulunan Pakiş Yağ Fabrikası, 1999 yılında yaşadığı ekonomik krizden sonra kendini toparlayamadı. 2015 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)  tarafından satışına kadar uzanan bir hikaye fabrika Lüleburgaz’da ki bir daire fiyatına yani 1,5 milyon TL’ye satıldı.

 

Fabrikada 1996 yılından beri çalışan Binnur Dinç, gazetemize yaptığı açıklamada; “1996 yılında fabrikada göreve başladım ve hala da devam etmekteyim. Fabrika sahiplerinden daha fazla mesaim var. Dolayısıyla bir gönül bağım oluştu çalıştığım fabrika ile. 1999 yılında işletme sahipleri bağlı bulunduğumuz Birliğin bilinçli yapmış olduğu bir talep ve baskı ile çok büyük bir çöküş yaşadı. Geldiğimiz bugünde o zaman anlam veremediğimiz bu tavır ve uygulamalara bugün farklı cevaplar bulabiliyoruz .Günümüze kadar devam eden bir hukuk mücadelesi başladı. Bu süreç devam ederken işyerine baskınlar oldu, silahlı baskınlar,  hem de koluma silah dayamak suretiyle. Ancak 2011 yılında TMSF’ye geçen fabrika da haczi gerçekleşti. İlk bilirkişi rakamına itiraz edildi bedel çok düşüktü. Yeni rakamda ondan farklı gelmedi. Ve 2015 yılında fabrikanın satışı gerçekleşmiş.  Pazarlık usulü mü yoksa  İhale usulü mü  bilmiyorum.  Tek  bildiğim E-5 cephesi olan 20 bin 630 metrekarelik ruhsatlı fabrikanın 1 buçuk milyon liraya satıldığı. Yani Lüleburgaz’da bir daire fiyatının altında satıldığı. Satışının yapıldığı zaman diliminde de satış fiyatı düşüktü, sesimizi duyuramadık. O fabrikanın 25 yıllık çalışanı olarak TMSF ve Devletin yetkili organlarına sesimi duyurmak istiyorum. Fabrikanın değeri 30 milyon civarında ve satıştan en çok devletimiz zarar etti.  TMSF’nin yada yetkili organların bu satışı incelemeye almasını ve  yanlıştan dönülmesini  dilerim.” Dedi.

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek