Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 27 Kasım 2021, Cumartesi 09:35 tarihinde eklendi. 536 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gerenli, Lüleburgaz’a ‘ÜRETİCİ MARKET’ açacak mı?

Lüleburgaz’dan 3 gün önce ayrılarak teknik gezi için Eskişehir’e giden Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu üreticiden direk raflara gelen ‘Üretici Market’i ziyaret etti. Üretici Marketi yakından takip ederek sosyal medya hesabında da paylaşan Murat Gerenli, Lüleburgaz’a Kırsal Kalkınmayı destekleyen ‘Üretici Market’ modelini, Lüleburgaz’da açacak mı? sorusu akıllara geldi. Öte yandan Lüleburgazlı vatandaşların sosyal medyada paylaşım yapan Gerenli’nin gönderisinin altına Üretici Market’i Lüleburgaz’da da istediklerini belirterek yorum yağmuruna tuttular.
Gerenli, Lüleburgaz’a ‘ÜRETİCİ MARKET’ açacak mı?  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

24 Kasım Çarşamba günü İstanbul’a ve Eskişehir’e fikir alışverişi yapmak için teknik bir geziye çıkan Murat Gerenli, Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu ‘Üretici Market’i yakından inceledi. Projeyi yakından inceleyen Murat Gerenli, akıllara Lüleburgaz’a böyle bir projeyi kazandırma fikri var mı? sorusu akıllara geldi.

 

ÜRETİCİDEN RAFLARA

 

Vatandaşlarına arada aracı olmadan kooperatifleşmiş üreticilerden raflara kazandırarak bu sayede ucuz fiyatlı ürünler satan Eskişehir Belediyesinin açmış olduğu ‘Üretici Market’ adlı modelin aynısını, Gerenli’nin Lüleburgaz’a kazandırmasını vatandaşlarda talep etti.

 

Kırsalda başlattığı projeler ile üreticinin yüzünü güldüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kooperatifleşmeyi yaygınlaştırmak ve tüketiciye ürünlerin ekonomik olarak ulaşması amacıyla açtığı Üretici Market, Eskişehir’de ses getirmişti.

 

NEDEN AÇMIŞTI?

 

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ‘Üretici Market’ ile alakalı geçen yıl basın mensuplarına şu konuşmayı yapmıştı; “Kırsalda başlattığımız projelerle ekonomik olarak zor günler geçiren üreticilerimizin yüzünü birazcık olsa da güldürebiliyorsak ne mutlu bizlere. Ancak sıkıntı yalnızca üreticilerimiz değil. Halkımızın da alım gücünün oldukça düştüğünü görüyoruz. Bu yüzden geçtiğimiz yıl içerisinde Üretici Market projemizi hayata geçirerek, kooperatifler aracılığı ile üretim yapan üreticilerimizin ürünlerini bu marketlerimizde halkımıza ulaştırmaya başladık. Bu sayede hem üretici ürününü hak ettiği değeri ile satarken, hem de halkımız doğal ve sağlıklı ürünlere ekonomik olarak erişim sağlayabildiler.” demişti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek