HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 26 Kasım 2021, Cuma 09:35 tarihinde eklendi. 767 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MEDİKENT kadın şiddetine ‘DUR’ dedi

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi çalışanları hastane içerisinde farklı bir etkinliğe imza attılar.
MEDİKENT kadın şiddetine ‘DUR’ dedi  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

25 Kasım 2021 Perşembe günü saat 09.00’da hastane içerisinde siyah renkte elbiseleri ile gelen kadın hastane personeli, ellerinde ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı pankart ile hastane içeresinde kadın şiddete dikkat çektiler.

 

Hastane personeli Operatör Doktor Teoman Durukan ise Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Gününün önemi ile ilgili konuşma gerçekleştirerek konuşmanın sonunda ise şiir okudu.

 

“TÜRKİYE’DE HER 3 KADINDAN 1’İ FİZİKSEL ŞİDDET GÖRÜYOR.”

 

Teoman Durukan konuşmasında; “Kadınlara yalnızca kadın oldukları için uygulanan ve kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile şiddet içeren her türlü tutum ve davranış, kadına yönelik şiddettir. Günümüzün en önemli toplumsal sorunlarının başında ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetleri’ yer alıyor. Türkiye’de her 3 kadından 1’i fiziksel şiddet görüyor. Doğu örneklerinde yüzde 40 kadınların çoğunluğu kendilerine atılan tokadı ve iteklemeyi şiddet olarak algılamakta ve konuyu mahrem olarak görmekte ve konuşmaktan çekinmektedirler.” dedi.

 

“KADIN CİNAYETLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”

 

Durukan, konuşmasının devamında; “Türkiye’de hal böyleyken daha birkaç hafta önce yanı başımızda İlknur adında bir kardeşimizin kadın cinayetine kurban gitmesi hastane olarak bizleri derinden yaralı. Çalışanlarımızın 3’te 2’sinin kadın olduğu hastanemizde kadın istihdam ve refahına verdiğimiz önemle beraber insani bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bugün burada kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusuna dikkat çekmek ve toplumsal bir duyarlılık oluşturma niyeti ile toplandık. Toplumun her kesiminde kadına yönelik şiddet ve istismarı insan onurunu zedeleyen bir davranış, kadın cinayetlerini de bir insanlık suçu olarak addetmekteyiz. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini şiddetle kınıyoruz. Hem kadın hem erkek personelimizin konuya gösterdiği hassasiyet için teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.

 

Teoman Durukan konuşmasını tamamladıktan günün anlam ve önemini belirten Lale Müldür’den şiir okudu;

 

“Bir kadındı gözleri intihar,

Sevgilisi sürgündü ve anıları bir ülke,

Zeytinyağı tenekelerinde çiçekleriyle,

Başka kentler çevrelerdi kentleri,

Yasak kentler/ötekiler.

 

 

Bir ülkeydi ve bir kadındı imgeler,

Çingeneler, zakkumlar, beşibiryerdeler,

Sevgilisi rehindi ve bilekleri kesik,

Bodrum kokan soluklarıyla,

Başka çocukla çevrelerdi çocukları,

Yasak çocuklar ötekiler.

 

 

Kadınlar sürekli tığ örerdi ve yoktu anıları,

Ve sokaklar sanki,

Gece yarısı uyanmış erkekler kalabalığı,

Bir kadındı bir ülkeydi kapanmazdı artık yarası.” şiiri okuduktan sonra etkinlik son buldu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek