Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 24 Kasım 2021, Çarşamba 09:27 tarihinde eklendi. 559 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kadın işçilere eğitim verildi

Disk Genel-İş Sendikası Lüleburgaz’da kadın işçilere yönelik eğitim semineri düzenledi.
Kadın işçilere eğitim verildi

Lüleburgaz Aşkiye Neşat Çal Sahnesinde dün sabah saatlerinde düzenlenen etkinlik bugünde devam edecek.

 

Disk Genel-İş Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunarak, bugün Kongre Meydanında da Kadına Şiddete ve İstanbul Sözleşmesinin önemine dikkat çekmek amaçlı saat 13.00’da basın açıklaması yapacaklarını da belirtti.

“BÖLGEMİZİN DÖRT  BİR YANINDAN KADIN İŞÇİLERİMİZ BURADA”

Salim Şen yaptığı açıklamada; “Disk Genel-İş sendikası bir süre önce başlatmış olduğu kadın işçilere yönelik eğitim semineri kapsamında 23-24 Kasım tarihleri arasında kadın üyelerimiz ile bu eğitimleri burada gerçekleştiriyoruz. 60 kadın üyemiz ile birlikte başta kadın istihdamının önemini,  iş sağlığı ve iş güvenliği olmak üzere 2 gün boyunca eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Trakya bölgemizin 4 bir yanından kadın işçilerimiz burada. Bu eğitimlerimiz Genel Merkezimiz tarafından planlandı ve ülkemizin muhtelif yerlerinde kadın üyelerimiz ile bir araya geliyoruz. Yarında eğitim çalışmalarımız sabahtan başlayıp akşam saatlerinde son bulacak. Eğitim çalışmalarına genel merkezimiz tarafından eğitimci dostlarımız katıldı ve sunum gerçekleştirdiler. Yaklaşık 60 kadın işçimiz katıldı. Sağlık koşullarını dikkate alarak sayılara özen gösterdik. Önümüzdeki dönemde de hem kadın hem tüm işçilere devam edecek.” dedi.

“YETKİLİLERİ UYARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Salim Şen konuşmasının devamında; “Kadın cinayetlerinin bu derece arttığı bu dönemde bu eğitimlerimizin önemi artıyor. 25 Kasım Kadına şiddetle mücadele günü dolayısıyla konfederasyonumuz tarafından başlatılan çalışma ile yine yarın kongre meydanında kadın üyelerimiz ile birlikte bu sorunlara dikkat çekeceğiz. Ülkemizin 4 bir tarafındaki bölgelerimizde başlatılan bu etkinliklere Trakya bölgesi olarak katılacağız. Bu sorun ülke gündeminden kalkana dek kadına şiddeti gündemde tutacağız.  İstanbul Sözleşmesinin önemine dikkat çekeceğiz. Konfederasyonumuz aldığı kadın şiddetine yönelik eylemlerimiz devam edecek ve yetkilileri uyarmaya devam edeceğiz.”  açıklamasında bulundu.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek