Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 08 Kasım 2021, Pazartesi 09:48 tarihinde eklendi. 4687 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz İlknur için ağladı!

Lüleburgaz’da Selçuk G.'nin (44) bıçaklı saldırısı sonucu ilçe Belediyesi'nde çalışan ve yaklaşık bir yıl önce evlenen İlknur Gökay Tuncel (42), gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Lüleburgaz İlknur için ağladı!  

Belediye başkanı Murat Gerenli, “Çalışma arkadaşımızı, canımızdan bir parçayı kaybettik. Bitmeyen kadın cinayetlerine, şiddetin her türlüsüne ve nefret diline karşı sessiz bir haykırıştı suskunluğumuz. Artık susmayacağız” dedi.

 

Lüleburgaz Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde çalışan İlknur Gökay Tuncel, önceki akşam saatlerinde işinden çıktıktan sonra evine giderken, Fatih Caddesi üzerinde Selçuk G.’nin bıçaklı saldırısına uğraması hayatını kaybetmişti.

 

TÖREN DÜZENLENDİ

 

Ölen Tuncel’in çalıştığı  Lüleburgaz belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene Kaymakam Salih Yüce, belediye başkanı Murat Gerenli, ölen İlknur  Gökay Tuncel’in eşi Caner ile aileleri ve iş arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"CANIMIZDAN BİR PARÇAYI KAYBETTİK"

 

Burada konuşan belediye başkanı Murat Gerenli, artık kadın cinayetlerinin son bulmasını canlarından bir can gittiğini belirterek, “Çalışma arkadaşımızı, canımızdan bir parçayı kaybettik. Bitmeyen kadın cinayetlerine, şiddetin her türlüsüne ve nefret diline karşı sessiz bir haykırıştı suskunluğumuz. Artık susmayacağız.4 Kasım Perşembe akşamı hepimizi derinden yaralayan, yüreklerimizi dağlayan haberle sarsıldık. Belediyemizin gülen yüzü, iyilik meleği İlknur arkadaşımız, bir erkek tarafından canavarca katledilerek yaşamdan koparıldı.Hep televizyonlarda gördüğümüz, üzüldüğümüz, “Yeter” diye haykırdığımız kadın cinayetleri bugün bizim de canımızı hayattan aldı. Artık kelimeler tükendi. Kadına karşı şiddet artık son bulsun. İlknur ve onun gibi hayatının baharında, erkekler tarafından yaşamdan koparılan kadınları artık koruyalım. Biz İlknur’umuzu koruyamadık. Daha kaç kadının yaşamdan koparılması seyredilecek? Artık bu cinayetleri durdurmak için, bu sosyal buhranı bir an evvel sonlandırmak için yetkililer harekete geçmeli. Daha birkaç gün önce bizlere güler yüzüyle “Günaydın” diyen, bulunduğu Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde insanlara büyük bir mutlulukla yardım eden İlknur’umuz artık yok. Artık yeter!Kadınların özgürce, korkmadan yaşadığı bir ülke istiyoruz. İstediğimiz çok bir şey değil. Kadınıyla erkeğiyle, herkesin birbirine saygı duyduğu, herkesin birbirinin özgürlüğünü tanıdığı, özgürce nefes alınacak bir ülke istiyoruz. Bu nedenle her geçen gün iliklerimize kadar hissettiğimiz şiddetin ve nefret dilinin son bulması için geçici düzenlemeler değil, devrim niteliğinde kalıcı sosyal politikaların ve toplumsal dönüşümün hayata geçmesini istiyoruz. Ben buradan ailelere de seslenmek istiyorum. Ne olursunuz özellikle erkek çocuklarınızı sevgiyle, kadın ve erkeğin eşit olduğu bilinciyle yetiştirin. Geçmişte “Benim oğluma en iyisi layık”, “Aslan oğlum”, “Erkektir ne yaparsa yeridir” zihniyetiyle yetiştirdiğiniz çocuklar büyüdüğünde İlknur ve hayatının baharında nice kadını yaşamdan koparıyor. Sizin “Aslan oğlum” diye ataerkil zihniyetle yetiştirdiğiniz çocuklar kendisinin kadınlar üzerinde hakkı olduğunu düşünüyor”diye konuştu.

 

ELLERDE PANKART İLE YÜRÜDÜLER

 

Belediye önünde yapılan duanın ardından cenaze namazı için Sokullu paşa camiine getirildi. Belediye önünde toplanan iş arkadaşları ile kadınlar ve vatandaşlar ellerindeki döviz ve pankartlar ile yürüyerek camiye geldi.

 

KALABALIK İLKNUR'U SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

 

Buradaki cenaze namazına, Kaymakam Salih Yüce Ak parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, , Belediye başkanı Murat Gerenli  ile ailenin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kılınan cenaze namazının ardından  İlknur Gökay Tuncel Lüleburgaz Yeni Mezarlıkta toprağa verildi.

 

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek