İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 02 Kasım 2021, Salı 10:12 tarihinde eklendi. 1957 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uyku problemi olanlar bunları denesin!

Çoğu insanın zaman zaman uykusuzluk çektiği olmuştur. Uykusuz kalmak ise gerek iş hayatında, gerek sosyal hayatında gerek en önemlisi insan sağlığına çeşitli kötü etkileri olur. Rahat ve sorunsuz uyku çekmek isteyen vatandaşlarımız için birbirinden farklı 11 bitki çayını sizler için derledik.
Uyku problemi olanlar bunları denesin!  

Lüleburgaz Özerler Mahallesi Fındıklı sokakta faaliyet gösteren Deva Baharatçılığın sahibi Mustafa Susamcı, birbirinden çeşitli uykusuzluğa iyi gelen 11 adet bitki çayını sizler için listeledi.

Susamcı’nın listelediği bitki çayları ise şöyle;

1) Kedi Otu

“Kedi otu tarihte uzun yıllar uyku problemi olanlar için kullanılmıştır. Bu bitki sinirleri rahatlamasına ve kasları gevşemesine yardımcı olur. Stres, depresyon ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Adet sancısının azalmasına yardımcı olur.”

2) Papatya

“Hem büyükler hem de çocuklar ve bebekler için çok faydalıdır. Papatya çayı mide ağrısına, gaz kramplarına iyi gelir. Yetişkinlerde baş ağrısı ve uykusuzluk çektiklerinde kullanabilirler. Rahatlatıcı bir etkisi vardır.”

3) Ihlamur

“Sadece uykusuzluk için değil; sinirleri yatıştırmak, kasları gevşetmek, ağrıları azaltmak ve mide ağrısını gidermek için kullanılabilir. Ihlamur çayı; baş, karın ve boyun ağrılarına da iyi gelir.”

4) Melisa

“Melisa çayı, sinir sistemini rahatlatan bir bitki olduğu için uykusuzluk sorunlarıyla başa çıkmak için önerilir.”

5) Şerbetçi Otu

“Şerbetçi otu çayı, özellikle stres ve uykusuzluk için önerilir. Ayrıca sindirim sisteminin düzenlenmesi için kullanılabilir. Migrene ve yorgunluğa iyi gelir.”

6) Çarkıfelek Çiçeği

“Çarkıfelek çiçeği; yatıştırıcı, uyku getirici ve bedeni rahatlatıcı özelliği vardır. Ayrıca anksiyete, denge bozukluğu ve damar hastalıkları tedavisinde kullanılır.”

7) Lavanta

“Lavanta çayı, rahatlamayı desteklemesi ve sinirlerin sakinleşmesi için kullanılır.”

8) Limon Otu

“Turunçgil kokulu aromatik bitki limon otu, oğul otu olarak da bilinir. Orta Çağ’dan beri stresi azaltmak ve uykuyu iyileştirmek için kullanılmaktadır. Kronik olarak uyku problemleri yaşıyorsanız, yatmadan önce limon otu çayı içebilirsiniz. Bu çay, uykusuzluğa bağlı semptomları azaltmasıyla bilinmektedir.”

9) Manolya Kabuğu

“Manolya bitkisi Çin tıbbında karın ağrısı, burun tıkanıklığı ve stres gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmıştır. Kaygı yatıştırıcı etkisi ile bilinmektedir. Yatıştırıcı etkisi sapları, çiçekleri ve kabuğunda bulunmaktadır.”

10) Rezene

“Rezene çayı, eski çağlardan beri sinir sistemi olmak üzere kaslar ve mide üzerinde iyileştirici etkisi olan bir bitkidir. Bir süre sonra etkisini göstererek tüm kasların gevşemesini sağlayarak uykunuzun erkenden gelmesini sağlayacaktır.”

11) Anason

“Anason çayı, rahatlatıcı etkisiyle uyku sorununa iyi gelmektedir. Uyumaya yakın içmesi daha kesintisiz bir uyku ve rahat bir gece geçirmesini sağlar. Sinir sistemini rahatlatıcı etkisinden dolayı dolaşım bozukluğu olan kişilerde tercih edebilir.”

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek