Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 19 Ekim 2021, Salı 09:51 tarihinde eklendi. 1044 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EPİLEPSİ KISA FİLM İÇİN ANITKABİRDE TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Epilepsi Dernek Başkanı Ebru Öztürk ve Filika Medya Kurucusu Kadın girişimci Dilek Çakır epilepsililer için farkındalık yaratmak adına “Hayata Tutun “ isimli bir kısa film çekmek için kolları sıvadı.
EPİLEPSİ KISA FİLM İÇİN ANITKABİRDE TÜRK BAYRAĞI AÇILDI  

Epilepsi hastalarına yönelik umulmadık zamanlarda başlarına gelen nöbetlerinde yanında bulunanların paniğe kapılmadan ilk yardım müdahalesinde bulunmalarını sağlayıp,farkındalık yaratmaktır.

Yapımcılığını Dilek Çakır, yönetmenliğini Kadir Ergin, senaryosu Serkan Aygörenin üstlendiği film, Epilepsinin bir hastalık olmadığını, intiharlarda, dünyada ve ülkemizde birinci sırada olduğunu, engellik derecesinin saptanamadığı tek hastalık olmasından dolayı “Hayata Tutun” adlı kamu spotu filminin çekimlerine Ankara da Start verildi.

Filmde toplum içinde epilepsi nöbeti geçirenlere nasıl müdahale edilmesi gerektiğinin anlatıldığı filmde farklı meslek gruplarında filmde yer alıp toplum içindeki önemine değinildi.

17.10.2021 Pazar günü 60 kişi ile farkındalık yaratmak adına Anıt Kabirde Epilepsililer için Türk Bayrağı açıldı.19 Mayıs Stadyumunda 60 kişi bir araya gelerek mor kartonları gökyüzüne kaldırıp epilepsi işaretini çizdi.

Filmin diğer sahneleri için GS Milli Basketbolcu Ege Arar, Wilma Elles, Abdurrahman Delen, Gülgün Feyman, Mikail Akar bir çok ünlüden destek geldi.

Filmin gösterimi şubat ayı Dünya Epilepsililer gününde gerçekleşecek.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek