Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 15 Ekim 2021, Cuma 09:39 tarihinde eklendi. 586 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eyyüp Sabri Erdem, İmam Hatipliler Haftasını kutladı

Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyyüp Sabri Erdem, 13-17 Ekim İmam Hatipliler Haftası olması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Eyyüp Sabri Erdem, İmam Hatipliler Haftasını kutladı  

Mesajında İmam Hatiplerin önemine değinen ve amaçların okuyan, araştıran, öğrenen, gelişime açık nesiller yetiştirmek olduğunu söyleyen Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyyüp Sabri Erdem; “ Okuyan, araştıran, öğrenen, düşünen, gelişime açık, öğrendiği ilmi ile amel eden,samimi,gayretli,vizyonu ve misyonu olan gençler yetiştirmek için gayret ediyoruz

Millî Eğitim Bakanlığı'mızın 2023 Eğitim vizyonunda program çeşitliliği korunarak ve genel ortaöğretimdeki esnek, modüler yapıyla uyumlu hâle getirileceği belirtilen İmam Hatip Okulları, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır.

Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü İmam Hatip Okulları resmî olarak açılmıştır. Hâlen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslâm Bilimlerine ait dersler verilmektedir.Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre program çeşitliliğine gidilen Anadolu imam hatip liseleri YKS’de büyük başarılar sağladı. YKS 2021 sonuçlarına göre imam hatip lisesi öğrencileri 42 derece ile ilk 100’e girmeyi başardı. Gençler, ilk 1000’de ise 387 dereceyle yer aldı.

2021 YKS sonuçlarına göre, Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testine 2 milyon 400 bin civarında kişi katıldı. Yabancı Dil Testine ise yaklaşık 105 bin kişi iştirak etti. Sınavı istatistiklerine göre TYT’de 2, AYT’de sözelde 1, eşit ağırlıkta 1, sayısalda 1 ve Yabancı Dil Testi'nde (YDT) 5 birinci çıktı. İmam hatip lisesi öğrencileri ise sınavlarda önemli başarılara imza attı.

En yüksek artış sayısalda

İstatistiklere göre 2020 yılında ilk 100’de 27 genç yer alırken, bu sene sayı 42 oldu. İlk binde bu sayı 279 iken; 2021 yılında 387’ye yükseldi. İlk yüz binde de 26 bin 169’dan 31 bin 090’a çıktı. 2020 yılına göre ilk yüzde elde edilen derecede yüzde 63 artış sağlanırken ilk binde yüzde 39 artış göze çarptı. Sayısal alanın ilk 500’deki derecesi, 2020 yılına göre 4 katına çıktı ve en çok oransal artışın sağlandığı alan sayısal alan oldu.

İstanbul’un yanında Anadolu

Proje imam hatipler söz konusu olduğunda en çok konuşulan, gündeme gelen okullar hep İstanbul’daki okullar olur. Ancak dereceler, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Anadolu’nun dört bir yanındaki okullarda eğitim gören gençler arasından çıktı. Konya Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesinden M. Selman Güçlü, Dil alanındaki Türkiye birincileri arasında yer aldı. Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesinden Abdurrahman Yılmaz da Dil Türkiye 6’sı oldu. Kartal AİHL’denEsedullah Yağlı Sözel üçüncüsü, Necip Fazıl Elmas da Sözel yedincisi olarak başarı gösterdi. Beyoğlu AİHL’den İbrahim Münib Koç Dil sekizincisi, Ahmet Yasir Altay da Dil dokuzuncusu, Fatih Süleyman Günay da Sözel dokuzuncusu derecesini aldı.

İlk yüzdeki okullar

İlk yüzde Beyoğlu AİHL, Kartal AİHL, Samsun Atakum AİHL, Ankara Tevfik İleri AİHL, Kırşehir Abdülkadir Özcan AİHL, Ankara Şehit Ömer Halisdemir AİHL, Malatya Selahaddin Eyyubi AİHL, Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL, Antalya Hayme Ana Kız AİHL, Adana Yaşar Rukiye Kısacık AİHL öğrencileri başarı gösterdi. İlk binde ise İzmit, Uşak, Batman, Kayseri, Mersin, İstanbul, Karabük, Erzurum, Antalya, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, Kütahya, Konya, Bursa, Mersin, Denizli, Ordu, Aksaray, Çorum, Bingöl, Cizre, Mardin gibi çok çeşitli illerden öğrenciler yer aldı.

13 Ekim 1951’de İstanbul başta olmak üzere 7 değişik ilde İmam Hatip  Okulları açılmıştır.

Aziz milletimiz bu okullara sahiplenmiş teveccüh göstermiş,bizzat inşa etmiş bundan dolayında her geçen gün bu okulların ve öğrencilerinin sayısı artmıştır. Zaman zaman  bu okulların açılması engellense de “milletin çimentosu” olan bu okullar her dönemde bir bütünün tamamlayıcısı olarak eğitimde temel ihtiyaç olmuş, sanatan spora siyaseten edebiyata birçok alanda bu okullarda okuyan ve tahsil ettiği  maddi ve manevi ilmiyle amel eden insanlarla ülkemize ve milletimize ve İslam dünyasına yeni ufuklar açmıştır.

Son yıllardaki gelişmelerle yeniden cazip hale gelen imam hatip okullarımızın kurulmasında, açılmasında ve geliştirilmesinde emeği olan başta Merhum M. Celaleddin Ökten’i (Celal Hoca’yı) zamanın başbakanı “Adnan Menderes’i, Milli Eğitim Bakanı Merhum Tevfik İleri’yi ve bu güzide okulların temelini atan İlim Yayma Cemiyeti’nin 68 kurucusunu, okulların yapımında çalışan, ihtiyaçları için  evlatlarının nafakasından keserek bu eğitim yuvalarına harcayan, kızının çeyiz parasını, kendisinin kefen parasını bu okullar var olsun diye bağışlayan analarımızı, sırtında erzak taşıyarak Asım’ın Nesli olacak bu okulların öğrencilerini destekleyen Ensar Vakfı kurucularımızı ve diğer STK öncülerimizi minnetle yâd ediyor vefat edenleri rahmetle anıyoruz. Rabbimiz hepsinden razı olsun

Zor dönemlerde dahi korkmadan çekinmeden bütün baskı ve yıldırmalara rağmen bu güzide eğitim yuvalarını sahiplenen, destek veren okullarımızı ayağa kaldıran tüm İmam Hatip sevdalılarını saygı ve şükranlarımızla anıyoruz. Yaşayanlara sağlık, sıhhat ve afiyet diliyoruz” diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek