Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 14 Ekim 2021, Perşembe 09:38 tarihinde eklendi. 2871 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRKÜLER -Sami Elmas

Selam türkü dostları nasılsınız iyimisiniz, inşallah iyisinizdir. Türkü candır, Sırdır, Neşedir, Kederdir...
TÜRKÜLER -Sami Elmas  

          Hayatın ta kendisidir. Hayatın içerisinde ne var ise; onun konusudur. Aşktır, Derttir, Gurbettir, Ayrılıktır, Kavuşmadır, Özlemdir, Ölümdür, Çaredir, Çaresizliktir, isyandır, karşı duruştur, kahramanlıktır... Kısacası Hayatın bütün alanı onun konusudur.

Halkımız ile kardeş gibidir. Hiç ilgisi olmadığını söyleyen bir insanın; dudaklarında söz olur.

          Asırlardan beri, Halkımızın her derdini söze döktüğü tarihi vesikalar gibidir. Kimi zaman bir hasreti, kimi zaman bir sevgiyi, kimi zaman bir kederi, kelimelere taşırlar.  Söz olur söylenirler. Zaman olur saz ile türkülere dönüşürler. Dillerden dillere, taşınırlar.

          Kimi zaman bir şehir olurlar... Ellerinde sazları çalınır. Kimi zaman seyredilen  ve onda mutluluk bulunan bir simge şehir olurlar, Bahçelerinde mutlulukların yaşandığı bahçelerini anlatırlar, Kimi zaman bir şehrin direnişini anlatırlar...

Halaylara Karşılamalara eş olurlar, Heeeey de heeey...

Horonu neşelendirir, zeybeğin ayağının yere vurmasını abideleştirirler.

Çanakkale gibi bir destanı anlatırlar... Kelimeler yetersiz kalır... Kiminin sırdaşı, kiminin yareni, kiminin dostu, kiminin arkadaşı olurlar... Sırlar dolu yalnızlıkların, ikiz kardeşi gibidirler.

Eski yanık sevdaları anlatırlar. Oradaki adabı, edebi, saygıyı yansıtırlar. Bir türkü sözlerinde; ´´Yakına gelemezsen uzaktan mendil salla´´ Bu özlemi ne kadar sade bir dil ile; ifade etmektedir.

Sağlıklı, neşeli, güler yüzlü ve hoşça kalınız sevgili türkü dostları ama asla Türküsüz kalmayınız.

                                                                                                                          Yazan :Sami ELMAS

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek