Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 22 Eylül 2021, Çarşamba 09:28 tarihinde eklendi. 1761 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli, aşılanma oranında rekor kırıyor

Kırklareli, Covid-19 aşılanmasında halkın yüzde 76,4’ünün 2 doz aşısını tamamlamasıyla beraber aşılanma oranında Türkiye birincisi oldu.
Kırklareli, aşılanma oranında rekor kırıyor  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 Eylül 2021 Pazartesi günü resmi Twitter hesabından aşılanma oranını gösteren haritayı paylaştı. Bakan Koca, il bazında tek doz aşılanmayı gösteren harita yerine artık en az iki doz aşılanma oranını gösteren haritayı paylaşacaklarını ifade etti.

Sağlık Bakanı Koca’nın paylaştığı en az iki doz aşılanma oranını gösteren haritaya göre ülke genelinde bu rakam yüzde 68,13 oldu.  En az yüzde 75 aşılanma oranını simgeleyen mavi renge sahip 7 il bulunuyor.  Kırklareli ise bu tablonun zirvesinde yer aldı.

Kırklareli halkının yüzde 76,4’ünün en az iki doz Covid-19 aşısı olmasıyla Kırklareli en yüksek aşılanma oranına sahip il oldu. Kırklareli’yi Muğla, Eskişehir, Çanakkale, Amasya,Edirne ve Ordu takip etti.

Vali Bilgin’den tebrik

Kırklareli Valisi Osman Bilgin de konuyla ilgili olarak “İlimizde halkımızın %76,4’ünün 2 doz aşısını tamamlaması ile aşılama oranında Türkiye birincisi olduk... Kırklarelili hemşehrilerimi tebrik ediyorum...

İyi ki varsınız, her zaman sizinle gurur duyuyorum...Emeği geçen Sağlık Çalışanlarımız, Çalışma arkadaşlarım ve duyarlı halkımıza teşekkür ediyorum... “ diye konuşarak sağlık çalışanlarını ve Kırklarelili vatandaşları tebrik etti.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek