HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 20 Eylül 2021, Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi. 1095 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Okul müdürüne çirkin saldırı

Lüleburgaz’da TOKİ, Şehit Pilot İbrahim Gerçek ilk ve Ortaokulu Müdürü Sibel Doğan kendini bilmez bir veli tarafından saldırıya uğrayıp darp edildi.
Okul müdürüne çirkin saldırı  

Yaşanan olayla ilgili olarak Türk Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı.

Türk Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada; “ Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan TOKİ Şehit Pilot İbrahim Gerçek İlk ve Ortaokulu Müdürü Sibel Doğan kendini bilmez bir veli tarafından saldırıya uğrayıp darp edilmiştir.  Asıl amaçlarından biri insana varlığa sevgiye aşılamak olan eğitim ve eğitimcilerin öldürücü saldırıların hedefi olması şiddetin delilik sınırını aştığını göstermektedir. Bu darp ve saldırı gençliğimizin müfredat ağırlıklı olarak eğitim düzenimizin genel anlamda insan hayat ve toplum yapımızın aşılmasına işaret eden elim ve ibretlik olaylardan sadece biridir. Üzüntümüz kaygımız korkumuz odur ki gerekli tedbirler alınmazsa bu saldırılar darplar hatta ölümler son olmayacaktır. Gün geçmiyor ki okullarımızda şiddete uğrayan bir öğretmen haberi ile karşılaşmayalım. Her seferinde bu son olsun diyoruz. Yetkilileri temennilerin ötesinde bir şey yapmaya davet ediyoruz. Bunu geçmişte Gebze'de, Ödemiş'te, Tunceli'de, Batman'da yaşadık. Öğretmenlerin ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Bunun vebali de hepinizindir. Bizler sadece öğretmen değiliz. Bizler de birilerinin annesi, babası, kardeşi ve çocuklarıyız.

Böyle tehlikeli durumların tekrardan yaşanmaması ve buna başvuran insanların toplumdan ayıklanması için kesinlikle ve acilen hukuk sisteminde ciddi değişiklikler yapılmalıdır. Öğretmenlerin de, devletin birer temsilcisi olmasına rağmen, kendilerini güvende hissetmediği bir toplumda diğer insanların da kendilerini güvende hissetmeleri mümkün değildir. Bu konuda hem yasama, hem de yürütme kurumlarını çok acil göreve çağırıyoruz.

Ve buna benzer her türlü şiddet ve saldırıyı kınıyoruz” denildi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek