33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 18 Eylül 2021, Cumartesi 09:26 tarihinde eklendi. 1450 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Lideri Kılıçdaroğlu; “Umudunuzu kaybetmeyin”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Eylül 2021 Perşembe günü Kırklareli programının ardından Lüleburgaz’a gelerek Göç Anıtı’nın açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu daha sonra roman vatandaşlardan oluşan kanaat önderleriyle bir araya geldi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu; “Umudunuzu kaybetmeyin”  

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun , Kırklareli’nde ilk durağı Atatürk Evi oldu. Kırklareli Belediyesi’ni de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonraPaşa Cafe’deKırklareli’nde sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, muhtarlar ve partililerle bir araya geldi.

Kırklareli programının ardından saat 15.00’da Lüleburgaz’da olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Siteler Mahallesi Manolya Sokak’ta bulunan ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür’ün adının verildiği parkta Göç Anıtı’nın açılışına katıldı.

Düzenlenen programa Trakya bölgesi milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile partililer katılım sağladı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenlİ’nin Lüleburgaz’da yapılan çalışmalarla ilgili konuşmasıyla devam etti. Başkan Gerenli; “Sayın genel başkanım, her şeyin sevgiyle başladığı, demokrasi ve hoşgörünün egemen olduğu, aklın, bilimin ve sanatın rehberliğinde aydınlık geleceğine yürüyen çağdaş cumhuriyet kenti Lüleburgaz’ımızda sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz…

Atatürk ilke ve devrimlerinin laik, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılmaz kalesi Lüleburgaz’a hoş geldiniz!

Aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak için göreve başladığımız ilk günden itibaren bütün enerjimiz, gençliğimiz ve heyecanımızlagönülden bağlı olduğumuz davamız için Sevdamız Lüleburgaz ve söz konusu olduğunda gerisi teferruat olan vatanımız için çalışıyoruz.  Göreve başlarken söz verdiğimiz gibi, kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, dürüst, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz. Bunun için ilk olarak belediye meclisi toplantılarımızı ve ihalelerimizi canlı yayınlamaya başladık. Faaliyet raporlarımızı, performans programlarımızı ve bütçemizi her platformda halkımızla paylaşıyoruz.

Hızlı bir şekilde altyapımızdaki sorunları gidermeye başladık. Lüleburgaz’ımıza modern, konforlu yollar kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz. Bununla beraber şehrimizin araç ve yaya trafiğindeki sorunlarını en aza indirmek ve geleceği kurgulamak adına üniversite, bilim insanları ve paydaşlarımızla işbirliği yaparakTrafik Master Planımızı hazırladık ve hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Özgür, eşitlikçi, sağlıklı ve çevre dostu olan bisiklet ile ulaşımı yaygınlaştırmak için bisiklet yolları yapıyoruz.

Bütün bu çalışmalarımız, yatırımlarımız, Lüleburgaz’ın geleceği için ne kadar önemliyse, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmek ve insana yatırım yapmak dabizim için bir o kadar önemli. Sayın genel başkanım “Kimse yatağa aç girmeyecek!” demiştiniz, biz de Lüleburgaz’da Sevgi Mutfağı’mızı açarak, hak temelli yaklaşımla gerçek ihtiyaç sahiplerine her gün, hiç kimsenin haberi olmadan en az 3 çeşit sıcak yemek götürüyoruz. “Kimse üşümeyecek!” dediniz, Sevgi Mağazamızı hayata geçirdik.Yine gerçek ihtiyaç sahiplerinin yılda 4 kez, dilediği zaman gelip buradan kimse

görmeden istediği şekilde yararlanabilmesini sağladık. Bu projeyi sahiplendikleri ve koşulsuz destekledikleri için halkımıza ve esnafımıza çok teşekkür ediyoruz.

Bu arada tüm dünyayla birlikte ülkemizi ve kentimizi de kasıp kavuran Covid-19 Pandemisi ile tanıştık, vatandaşlarımızın bu pandemiden en az etkilenmesi için başta yeni kurduğumuz Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz olmak üzere bütün birimlerimizle tüm imkanlarımızı seferber ettik. Pandeminin getirdiği sosyal ve ekonomik sıkıntıları en aza indirmek, süreci en az hasarla atlatabilmek için bütün gücümüzle çalıştık. Bu dönemde kapanma sürecinden en çok etkilenen esnafımız, çalışanları ve müzisyenlerimiz başta olmak üzere zor durumda olan herkese dokunmaya, onların yaralarına merhem olmaya çalıştık. Kira indirimi, su faturalarında indirim, ödemelerde erteleme ve kolaylıklar, maske - dezenfektan desteği ve binlerce insanımıza ayni ve nakdi destekte bulunduk.

Evet, Lüleburgaz Belediyesi güçlü bir yapıya sahip.Gelirlerimizin %35’ini yatırıma dönüştüren,bütün bu yatırımları öz kaynakları ile yapabilen ve aynı zamanda şunu çok net ifade etmek istiyorum “borçsuz” bir belediyeyiz. Her yıl bütçesini arttırabilen bir belediyenin başkanı olarak bugün bunları sizlerle rahatlıkla paylaşıyorum. İsraf etmeyen, halktan aldığı gücü ve kaynakları doğru, yerinde kullanan, üreten bir belediye olmak için çalışıyorve mali disiplinden asla taviz vermiyoruz.

Yapmış olduğumuz anketler, paydaşlarımız, komşularımızla görüşmelerimiz sonucunda en büyük eksikliklerimizden birinin yeşil alan olduğunun ve yeşil alanlarımızı arttırmamız gerektiğinin farkındayız. Göreve başladığımızda2.6 m2 olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını çağdaş bir kentte olması gereken kişi başı 10 m2’ye çıkarmak için kararlılıklaçalışıyoruz. 

Bu süreç içerisinde vahşi depolama yapmış olduğumuz eski çöplük alanımızı kapattık. Evsel atıklarımızı biyogaza ve elektrik enerjisine dönüştüğü ilimizin katı atık bertaraf tesisine götürüyor, diğer atıklarımızı geri dönüşüme kazandırmak için projeler geliştiriyoruz. Kentimizin içinde kalan eski çöplük alanımızı 220 bin m2’lik bir yeşil alan haline çeviriyoruz. Projemiz onaylandı, hızlı bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz.

Kentimizin hemen yanı başında bulunan ve atıl durumdaki Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 973bin m2’lik alanı “Kent Ormanı”na çevirmek için Lüleburgaz Belediyesi olarak 20 yıllığına devraldık. 1. etabını aktif hale getirdik, sonraki etapları için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kır kahveleri, kır lokantaları, seyir terasları, bisiklet ve yürüyüş parkurları, festival alanı, spor alanları, doğa-izcilik kulüpleri, orman geliştirme alanları, yapay gölet ve çocuklarımıza masal bahçeleri yapıyoruz. Lüleburgaz halkına, her yaştan gencimize, çocuklarımıza doğayla iç içe güzel vakit geçirebilecekleri, onlara doğa sevgisini aşılayabileceğimiz bir alanı Lüleburgaz’a kazandırıyoruz.

Bunun yanı sıra şehrimizin içerisindeki yeşil alanları ve parkları da hızla arttırıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri Uğur Mumcu Parkı, Sabahattin Ali Parkı, Şehit Eren Bülbül Parkı, Gökhan Teksöz Sokak Oyunları Parkı, Sinan Atakan Yavuz Parkı ve şehir hayatı içerisinde tarımsal üretim yapılabilen dezavantajlı gruplarımıza da özel kontenjan ayırdığımız 216 adet hobi bahçesi kazandırdık. Önümüzdeki dönemde de parklarımızın sayısını hızla arttırmaya devam edeceğiz.

Bugün de, şu an içerisinde bulunmuş olduğumuz, pandemi döneminde kaybettiğimiz, kendisi 1978 Bulgaristan göçmeni olan, çok değerli çalışma arkadaşımız, yol arkadaşımız, belediye başkan yardımcımız Erol Özgür’ün adını verdiğimiz 5 bin m2’lik parkımızı hizmete açıyoruz. Bununla beraber bu parkta çok da anlamlı bir işe imza attık. İçerisinde akademisyenlerin, bilim insanlarının ve balkan göçmeni sivil toplum örgüt temsilcilerinin bulunduğu bir jüri ile seçilen Balkan Göç Anıtı’nı bugün sizlerle birlikte açıyoruz. Jürinin belirlediği bu anıt projesinin sahibi ve hayata geçiren heykeltıraş Dr. Öğr. Üyesi Ferit Yazıcı’ya da çok teşekkür ederim.

Lüleburgaz, tarihi M.Ö. 2500’lere dayanan, sırasıyla Traklar, Persler, Makedonlar, Bizans ve Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış,1. ve 2. Balkan Harbi sırasında büyük acılar yaşamış, kayıplar vermiş, tüm mazlum devletlere örnek olan şanlı Kurtuluş Savaşı’mıza, Milli Mücadelemize büyük destek veren Rumeli Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kongresinin yapıldığı bir cumhuriyet kentidir.93 Osmanlı – Rus Harbi ile başlayan, Balkan Harbi, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sonrasında demografik yapısı balkanlardan gelen göçlerle şekillenmiş ve hala göç almaya devam eden Lüleburgaz’ımıza bu Balkan Göç Anıtı’nı kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Atamızın dediği gibi;

“Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır!”

Ben de ataları Bulgaristan Kırcaali ve Yunanistan Selanik’ten göçmüş, sarı saçlı, mavi gözlü hemşehrimizin izinde yürüyen, onun ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlı bir kardeşinizim.

Balkan Göç Anıtı’nı açmaktaki amacımız özellikle 1984-89 yılları arasında totaliter Jivkov rejiminin baskıları sonucu yaşanan 89 zorunlu göçü başta olmak üzere, yaşanan bütün göçlerin o büyük zorluklarını ve sıkıntılarını unutmadan, “Yurtta Barış, Dünyada Barış!” diyen Ata’mızın bize gösterdiği yol ve ülkü doğrultusunda bütün komşularımızla dostluk, barış ortamını, ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi arttırarak barış içerisinde bir gelecek kurgulamak ve otopraklarda yaşayan akrabalarımızı da asla unutmadığımızı, her zaman yanlarında olduğumuzu göstermektir.

Sayın genel başkanım;

Yerelde sosyal demokrat belediyelerin yaptığı bu mücadele ve çalışmaların Türkiye geneline yayılması en büyük hayalimiz, en büyük hedefimiz. Laik, bağımsız cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında sizlerin özverili çalışmaları ve uzlaşmacı tavrıyla, ittifak ortaklarımızla, dostlarımızla beraber ülkemizi gerçek demokrasi ile taçlandıracağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi hayata geçireceğiz. Özgürlükleri, adaleti, fırsat eşitliğini ve refahı tüm toplum kesimlerine yaymak için var gücümüzle, bütün enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. Sayın genel başkanımıza bu konuda inancımız ve güvenimiz sonsuzdur.

“Bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine” yaşayacağımız Türkiye’yi hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; konuşmasını yaptı. Kılıçdaroğlu; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Balkan coğrafyasıyla kardeşçe yaşamak istediklerini söyledi. Balkan ülkeleriyle de barış halinde olmaları gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, barış politikasını benimsediklerini belirtti.

Pandemi döneminin CHP’li belediyelerin çalışmalarıyla daha az hasarlı geçirildiğini de belirten Kılıçdaroğlu gençler yeşil alan konusunda çok duyarlı olduğunu ve Lüleburgaz’da yeşil alanların oldukça arttığını ifade etti.

Daha sonra Göç Anıtı’nı yapan heykeltıraş Dr. Öğr. Üyesi Ferit Yazıcı’ya plaket takdim edildi. Ardından kurdele kesilerek anıtın açılışı gerçekleştirildi.

Kılıçdaroğlu, programına Lüleburagz Yıldızları Kadın Akademisi’nde kanaat önderleriyle buluşarak devam etti.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek