HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 14 Eylül 2021, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 994 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’nde 13. Bağbozumu şenlikleri yapıldı

Kırklareli'nde "13. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" düzenlendi.
Kırklareli’nde 13. Bağbozumu şenlikleri yapıldı  

Kentin ilk yerleşim yeri olan Yayla Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklere, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş ile vatandaşlar katıldı.

Şenliklerde halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından yöresel kıyafetli iki kız tarafından kazana doldurulan üzümler ezilerek geleneksel üzüm suyu elde edildi.

Kesimoğlu, gazetecilere, herkesin huzur ve mutluluk aradığı, sıkıntılı günlerden kurtulmanın heyecanını yaşadığı bu dönemde, şenlikte bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşların eğlenmeye ihtiyaçlarının olduğunu gözlemlediğini ifade eden Kesimoğlu, etkinliklerin salgın tedbirlerine uyularak yapıldığını kaydetti.

Geleneklerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değinen Kesimoğlu, insanların yüzündeki mutluluğa şahit olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Üzüm ve pilav ikram edilen etkinlik, yöresel sanatçıların konseriyle sona erecek.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek