HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 11 Eylül 2021, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 1092 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emekli olunca da mücadeleyi bırakmadı

Lüleburgaz, Trakya ve Türkiye genelinde sendikal mücadele denince akla gelen ilk sendikacılardan biri olan Turgut Düşova (51) işçilik hayatına 1989 yılında Trakya Cam Fabrikası’nda başlamış, ilk sendika üyeliğini de Kristal İş Sendikası’na yapmıştı. Kristal İş Sendikası ile 19 yaşında iken greve de çıkan Turgut Düşova askerlik nedeni ile Trakya Cam Fabrikası’ndan ayrılmıştı.
Emekli olunca da mücadeleyi bırakmadı  

Askerlik görevini bitirdikten sonra 1992 yılında Eczacıbaşı’nda yeniden işçilik yaşamında başlayan Turgut Düşova, 1993 yılında Lüleburgaz’da kurulan Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi’nde 1996 yılında işyeri temsilcisi seçildi.

1997 yılında Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi Mali Sekreteri olan Turgut Düşova, 2000 yılında Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi İdari Sekteri seçildi.

2008 yılında Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Seçilen Turgut Düşova, 2015 yılında ise Petrol İş Sendikası Genel Merkez Genel Mali Sekreteri seçilmişti.

1 Temmuz 2021 tarihinde emeklilik müracaatını yapan Turgut Düşova, emekli olduktan sonra da mücadeleyi bırakmadı.

Turgut Düşova Eylül ayının ilk haftası DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi’ne üye oldu.  Turgut Düşova’nın DİSK Emekli Sen’e üye olması Lüleburgaz’da emek mücadelesi veren kişiler tarafından da sevinçle karşılandı.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek