Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 04 Eylül 2021, Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi. 1221 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çevre yolunda engel kalmadı

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin çevre yolu yapılması için 100 bin metrekarelik alanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devretmesine ilişkin konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Lüleburgaz’ın önünü tıkayan en önemli sorunlardan biri olan çevre yolu ile ilgili sıkıntımız vardı. Uluslararası çevre yolu için bu yapılan çalışmalarda sevgili arkadaşlarım hep beraber 100 bin metrekarelik alanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devrediyoruz” dedi.
Çevre yolunda engel kalmadı  

Lüleburgaz Belediye Meclisi Lüleburgaz’a yapılması istenen uluslararası çevre yoluyla ilgili çok önemli bir karara imza attı. Oy çokluğuyla geçen kararda meclis, 1/5000 Ölçekli Genel Nazım İmar Planı’nda revizyona giderek belediyeye ait 100 bin metrekarelik alanı çevre yolu yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devrediyor. Karar sonrası gözler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilirken, uluslararası çevre yoluyla ilgili tüm engeller ortadan kalkmış oldu.

 

“Oy çokluğuyla kabul edildi”

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 1/5000 Ölçekli Genel Nazım İmar Planı Revizyonu konulu yazısı ise CHP’li meclis üyelerinin kabul, AK Partili meclis üyelerinin red oyu sonucu oy çokluğuyla meclisten geçti. Alınan karar sonrası uluslararası çevre yolunun yapılması için hiçbir sorun kalmadı. Bununla birlikte Başkan Gerenli kararın geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

 

“Herkese hayırlı olsun”

 

Alınan karar sonrası söz alan Başkan Gerenli, çevre yolu yapılması için hiçbir sıkıntının kalmadığını belirterek, “1/ 5000 ölçekli genel nazım imar planı revizyonunu kabul eden meclis üyelerime çok teşekkür ediyorum. Lüleburgaz’ın önünü tıkayan en önemli sorunlardan biri olan çevre yolu ile ilgili sıkıntımız vardı. Uluslararası çevre yolu için bu yapılan çalışmalarda sevgili arkadaşlarım hep beraber 100 bin metrekarelik alanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devrediyoruz. İmar planlarımızda artık uluslararası çevre yoluyla ilgili şehrimiz içerisinden geçen kısımda herhangi bir sorun kalmadı. Bu konudaki gösterdikleri hassasiyet ve yapmış oldukları çalışma için bütün belediye çalışanlarıma, başta imar komisyonu üyeleri olmak üzere bütün meclis üyelerime üstün çalışmaları ve harcadıkları mesai için bir kez daha teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olsun” dedi.

 

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek