Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 31 Ağustos 2021, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 1086 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

VATAN PARTİSİ : TÜRKİYE TALİBAN YÖNETİMİNİ TANIMALIDIR

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, yaptığı açıklamada “Türkiye’nin Asya ülkeleriyle iş birliği içinde olmasını ve Afganistan’ın yeni yönetimini vakit geçirmeden tanımasını” istedi.
VATAN PARTİSİ : TÜRKİYE TALİBAN YÖNETİMİNİ  TANIMALIDIR  

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan yaptığı açıklamada : “Kardeş Afgan milleti bağımsız yaşama iradesini bir kere daha güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. Afganlı kardeşlerimiz bizim İstiklal Savaşımız sırasında İngiliz emperyalizmine, soğuk savaşın son yıllarında Sovyet Emperyalizmine karşı kazandıkları zaferlerin bir başkasını gerçekleştirmişlerdir. Son gelişmeler göstermiştir ki bu zafer Afgan halkının ABD işgaline son verme kararlılığının sonucudur” dedi.

Afgan halkının direnişinin, bozguna uğrayan ABD’de ve yandaşlarında büyük bir depreme yol açtığını da belirten  Başkan Şaban Kızıltan “İnsanlık Atlantik emperyalizmi katarının raydan çıktığına, vagonların üst üste yığıldığına ve sorumluluğu birbirine yükleme çabasına girdiğine tanıklık etmektedir. ABD kurumları yenilgi karşısında birbirlerinin gırtlağına sarılmış durumdadır. Türkiye bakımından bu tablonun çok net olarak görülmesi önemlidir. Biden’den, Trump’dan, CIA’dan, Pentegon’dan daha ABD’ci olanların sızlanma ve yas içinde Afgan zaferini küçültme gayretleri devam etmektedir. Emperyalist hezimeti örtmek, iflas eden kaos planlarına yeni alanlar açmak için yürütülen fonlanmış kampanyalar ortadadır” diye konuştu.

 

Türkiye’nin pozisyonunu, bu algı perdelemelerinden arınmış bir irade ile derhal ortaya koyması gerektiğini de dile getiren Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan şunları söyledi; “Afgan zaferi yeni bir insanlık düzeni kurmak için önemli bir başlangıç noktasına dönüştürülmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve başta kardeş Afgan halkı olmak üzere bölgedeki güçlerin yeni bir değerler dünyası kurma potansiyeli mevcuttur. Afgan zaferinin öncülerinin geçmişini ve komşular arasında var sayılan rekabeti öne çıkararak değersizleştirmeye çalışanlar vardır. Umutsuzluk yayma peşindedirler.

Dertleri ortada apaçık duran büyük insanlık dönüşümü fırsatını geciktirmektir. Türkiye Cumhuriyeti emperyalizmle mücadelede Gazi Mustafa Kemal ile Emanullah Han’ın birleşen çelik iradelerini günümüze taşıyacak birikime sahiptir. Karar vericilerin geleceği bu gerçekler ışığında değerlendireceği umudundayız. Zaman yeni uluslararası siyasi iklime uygun inisiyatiflerin hızla geliştirilmesi zamanıdır. Geride kalan angajmanlar yeni süreçteki fırsatları engelleyecek ayak bağına dönüşmemelidir.Afgan zaferisınırlarımızda, Azerbaycan’da, Doğu Akdeniz’de yürüttüğümüz beka mücadelesinde yeni bir atılımın kapılarını araladı. Bu dönem emperyalizmin yenildiği, Taliban’ın dönüştüğü, doğal çıkar birliğiiçindeki devletlerin bölgede barış ve refahı paylaştığı bir sürece dönüşecektir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu süreci işletmeye başlatmalıdır. Türkiye, Atlantik ülkelerini beklemeyi bırakmalı, Taliban yönetimini derhal tanımalıdır. Afganistan, Pakistan, İran, Rusya, Çin ve Türkiye öncülük ederek koordineli bir şekilde Afganistan’ın istikrarına katkı sağlamalıdır. ‘Taliban kazanacağına ABD işgali sürsün’ zihniyetini içinden atamayanların korosu tarihin yönünü değiştiremeyecektir. Bu koronun hali ibretliktir. Medet umduklarının en güvenilmez ortak dost ve müttefik olduklarını hala Anlayamamışlardır. İşgalciyi alkışlar duruma düşmüşlerdir. O lanetli korodan kopamayanların yolculuğu ancak tarihin çöplüğünde son bulacaktır.”

 

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek