Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 24 Ağustos 2021, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 1592 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GÖÇ

Suriye'den,çeşitli Asya ve Afrika ülkelerinden,son günlerde belirgin bir görünürlülükle Afganistan dan gelen göçmenler.Ve göç olgusunun yaşandığı bütün ülkelerde gündeme gelen,kibarcası göçmen karşıtlığı,aslında buram buram ırkçılık kokan söylemler,girişimler.
GÖÇ  

İktidar oy kaybetmeme,muhalefet oy devşirme peşinde.İktidardan,muhalefetten kastım cumhur ittifakı ile millet ittifakı.Yerlerinden yurtlarından zorla kopartılmış insanların dramı üzerinden türlü ayak oyunları.

       Bu insanların büyükçe bir çoğunluğu canları sıkılıp,şöyle bir çıkıp dolaşalım fikriyle yüzyıllardır yaşadıkları yerleri terk etmiyorlar.Savaştan,zulümden,ölüm korkusu nedeniyle bilmedikleri diyarlara doğru yollara düşüyorlar.Bir kısmıda,kendisi,ailesi,çoluk çocuğu için daha iyi bir yaşam bulabilirim,biraz daha insanca yaşarım umudu ile,son derece insani bir umut,istek,özlemle gemileri yakıyorlar.

       Bana göre yer yüzündeki en büyük dramlardan biri bir ailenin olumsuz koşullar nedeniyle yerini yurdunu değiştirmek zorunda kalmasıdır.

       Bu insanlık dışı gelişmeler karşısında,düzen politikacılarının,iki yüzlülüğünü,riyakarlığını,yalancılığını,iğrenç timsah gözyaşlarını anlıyorum.

       Ama sevgili halkım ya sen,sana ne oluyor,başladın gene lodos denizi gibi kabarmaya.Yok efendim bu cahil insanların burada ne işi varmış,yok bunlar bizim ekmeğimizi çalacakmış,teröristmişler,tecavüzcüymüşler,hırsızlık yaparmışlar, mafya olurmuşlar.

       Güzel halkım her zamanki gibi,nedenlerle ilgilenmiyor,sonuçlara bakarak tepkiler veriyor ve biz genellikle olduğu gibi gene çuvallıyoruz.

       Güzel kardeşim,azıcık hafızanı ve düşünme yetini zorlarsan,hiç bir göçün nedeninin göç eden insanlar olmadığını,asıl nedenin emperyalist güçlerin kan emici politikaları olduğunu,şu anda bizim ülkemize yoğunlaşan göçün nedenininde aynı olduğunu,gözüne kestirdikleri bir bölgeyi her gün kazan kepçe örneği  karıştırıp değerli olan ne varsa aldıktan sonra bölgeyi kaderiyle kaosla kargaşa ile baş başa bırakan Amerikan ve Avrupa emperyalizmi olduğunu anlayabilirsin.

Tek başına güçleri yetmediğinde kendilerine,örneklerini bir çok ülkede ve kendi ülkemizdede gördüğümüz gibi işbirlikçi siyasetçilerde buluyorlar.

       Aç oku bakalım biraz askerimizin Kore de ne işi varmış.Haritada yerini gösteremeyeceği binlerce kilometre uzakta ki topraklarda niye ölmüş.Hadi okumaya üşendin,Irak körfez krizini ve kanlı savaşı hatırlarsın,hani bir koyup üç alacaktık,en sonunda üçün birini bile alamadık.

O zamanki tombik liderimizde kasıla kasıla yürüyerek Ortadoğu'da lider olacağımızı söylüyordu.Ama sonuçta postu zor kurtarmıştık.Ama Ortadoğu cehenneme döndü,büyük acılar,dramlar yaşandı ve milyonlarca insan öldü.Büyük göçler yaşandı.

       Bunuda unuttuysan,daha bir kaç yıl önce Türkiye'de cami kalmamış gibi,Şam’da öğle namazı kılacağız diyenleri herhalde unutmamışsındır.Dünya lideri pozlarında gezinenler,düne kadar özel dostum dedikleri komşu ülke liderlerine ve halklarına,emperyalist güçlerle birlik olarak kazık attılar ve başta Suriye olmak üzere,Ortadoğu'da hemen hemen her devlet ile ciddi sorunlar yaşanmasına neden oldular.Suriye’den yaşanan göçün en büyük sorumlusu ülkemizi yönetenlerin uyguladığı yanlış politikalardır.

       Afganistan'da neler yaşandığını hepimiz görüyoruz.Emperyalizmin her zamanki tezgahıve sonuç paramparça ve kan gölü haline gelmiş bir ülke.Önce kurtarmaya demokrasi götürmeye gidiyorlar.Yoksul halkların madenlerini,petrolünü,kıymetli neleri varsa çalıyorlar.Parçalayıp karıştırıp bırakıyorlar.

       Yüreğinde sevgi taşıyan herkese söylemek istiyorum.Göçmenlik bir tercih değil zorunluluktur.Dünya üzerindeki hiç bir insan ekonomik ve siyasi koşullar zorlamasa,asla göçmenliği tercih etmez.

Göçmenler suçlu değil,mağdur.Göç olgusunun yarattığı elbetteki birçok olumsuzluk var.Ama tüm bu olumsuzlukların ve huzursuzluğun nedeni göçmenler değil.Yanlış,yağmacı,sömürgeci,aç gözlü siyasilerin uyguladığı politikalar ve kapitalizm.

       Evet bu olumsuzlukların,bu vahşetin hesabını soralım.Ama mağdur olan göçmenlere değil.Hesap soracaksak bu insanlık dışı kapitalist politikaları uygulayanlara soracağız.

       Tecavüzden,mafyadan ve benzeri şeylerden söz ederek göçmenlere karşı halkı kışkırtmaya çalışanlarada bir çift sözüm var.Kendi ülkemizde,üstelik Kur'an kurslarında çocuklara tecavüz edilirken neredeydiniz? Hemen hemen her gün bir yada bir kaç kadın öldürülüyor,neredesiniz? Mafya mafyaya karışmış,hatta şimdilerde en ünlü mafya lideri olarak gösterilen biri,ülkemizde siyasete,yönetime, partilere,milletvekillerine,hatta bakanlara ayar çekiyor, görmüyor musunuz? Memlekette yoksulluk çığ gibi büyüyor.Hiç sesiniz çıkmıyor.Bunların hiç birinin sorumlusu göçmenler değil.

       Çözüm, ülkemizin ve halkımızın sorunlarını bırakın çözmeyi,her geçen gün sorunları arttıran,yoksulluğu büyüten,yargıyı felç eden,adaleti mumla aratan,siyaseti ve insani olan her türlü değeri kirleten,uyguladığı anlamsız ve yanlış dış politika ile ülkemize olan göçü arttıran,göç üzerinden Avrupa ile kirli pazarlıklara girişen iktidardan demokratik yol ve yöntemlerle kurtulmaktır.

       Halkımızın demokratik,kültürel,siyasal ferasetine güveniyorum.

 

               Fahri KARAGÖZ

               Sendika Yöneticisi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek