Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 23 Ağustos 2021, Pazartesi 09:26 tarihinde eklendi. 1921 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muhtarların yapamadığını Başkan Gerenli yaptı CHP İL DİSİPLİN KURULU, ÖZGÜR KAYA’YI 2 NCİ KEZ İHRAÇ ETTİ.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda 2015 ve 2017 yıllarında ilçe başkanlığı seçimlerini kazanıp iki dönemİlçe Başkanlığı yapan CHP Lüleburgaz eski İlçe Başkanı Özgür Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’nin verdiği dilekçe ile partiden ihraç edildi.
Muhtarların yapamadığını  Başkan  Gerenli yaptı CHP İL DİSİPLİN KURULU, ÖZGÜR KAYA’YI 2 NCİ KEZ İHRAÇ ETTİ.  

Bilindiği gibi CHP Lüleburgaz eski İlçe Başkanı Özgür Kaya, geçtiğimiz yılın sonlarında CHP Lüleburgaz Kadın Kolları’nın verdiği dilekçe ile CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı ve CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu tarafından CHP Kırklareli Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Disiplin soruşturmasında Lüleburgaz İnönü Mahalle Muhtarı Emre Erbaş ile Lüleburgaz Kurtuluş Mahalle Muhtarı Can Muntaş da Özgür Kaya aleyhine ifade vermişti.

CHP  Kırklareli İl Disiplin Kurulu’nun 9’da 9 kabul oyu ile partiden ihraç edilen Özgür Kaya aleyhine verilen bu kararı,  CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu 15’te 15 oy ile red etmişti.

Geçen yılın sonunda muhtarların çok uğraşıp partiden ihraç edemediği Özgür Kaya için bu kez Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli devreye girdi.

Gazetemizde yaklaşık 3yıldan beri köşe yazarlığı yapan Özgür Kaya’nın “DERE” ile ilgili yazdığı yazı ile ilgili olarak CHP İl Disiplin Kurulu’na dilekçe veren Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Özgür Kaya’nın 2014 yılı Yerel Seçimlerinde MHP’nin Lüleburgaz Belediye Başkan adayı Murat Mahir Altan’ın gazetesinde yazı yazdığını ve yazdığı Dere yazısı  ile kendisini eleştirdiği için ihracını istedi.

Dilekçe ve Başkan Gerenli’nin ihraç istemi evrakı Özgür Kaya’nın eline ulaştı.Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’nin aynı zamanda Kurultay Delegesi unvanını da  da yazarak imzaladığı  dilekçe üzerine Tarkan Çakır, Osman Maldır, Nejat Kuruoğlu, Hasan Ali Eren, Hüseyin Tahsin Gencay, Süleyman Akay, Mehmet Gelmiş, Atilla Ercan ve Murat Ermiş’ten oluşan CHP Kırklareli İl Disiplin Kuruluda Özgür Kaya’nın ihraç istemini onayladı.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz CHP Kırklareli İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Tarkan Çakırda gazetemize yaptığı açıklamada kararının yazılmasının henüz tamamlanmadığını en geç 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü Özgür Kaya’ya partiden ihraç kararının yollanacağını belirterek kendisinin daha başka açıklama yapmayacağını söyledi.

Şimdi gözler CHP Genel Merkezi’ne çevrildi. CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu Özgür Kaya’nın partiden ihracına onay mı verecek yoksa 6 ay önce ki disiplin olayında da olduğu  gibi 15’te 15 red mi verecek merak konusu oldu.

Haber  Merkezi

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek