Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 19 Temmuz 2021, Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi. 1157 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YANLIŞ KARAR DANIŞTAY’DAN DÖNDÜ

Lüleburgaz Gençlik Parkı ihalesini geçtiğimiz yıl alan işletmeciOsman Mutlu, Lüleburgaz Belediyesi’ne karşı açmış olduğu davayı kazandı.
YANLIŞ KARAR DANIŞTAY’DAN DÖNDÜ  

Osman Mutlu, Gençlik Parkı ihalesini kazanıp işletmeye başladıktan sonra Gençlik Parkı’nın İhalesi’nde eksik madde olduğu gerekçesi ile Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından Lüleburgaz Belediyesi’ne ihaleyi kazanan firma mağdur edilmeden eksikliğin giderilmesi konusunda yazı gönderilmişti..

Ancak Lüleburgaz Belediyesi parkın işletme hakkını Osman Mutlu’dan aldı ve yaptığı masrafları da ödememişti.

Osman Mutlu konuyu mahkemeye taşıdı ve yaklaşık bir yıl sonra davayı kazandı.

Danıştay 13. Daire’nin 2021/2096 kararı ile Edirne İdare Mahkemesi’nin Lüleburgaz Belediyesi lehine verdiği kararı bozarak davacı Osman Mutlu’nun haklı olduğunu ve ihale sürecinde hatalı tarafın Lüleburgaz Belediyesi olduğunu belirterek temyiz yolunu açtı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Osman Mutlu; “Lüleburgaz Belediyesi ihalesine girdik. Kazandık. Lüleburgaz Belediyesi bizi Kamu Zararı olduğu için çıkardı. Ancak Kamu Zararı olduysa bunu biz yapmadık. Kurum ihale şartnamesini eksik yazmış. İhale Şartnamesini biz yazmadık. İhaleye biz çıkarmadık. Biz nasıl kurumu zarara uğratacağız. Bu mümkün değil. Yani Belediye kendi kusurunu biz mal etti. Lüleburgaz Belediyesi ihalesine girerek kazandığımız Gençlik Parkı’na bir sürü masraf yaptık. Ama Lüleburgaz Belediye Başkanı’nın ısrarla yanlışı devam ettirmesi ile hem madden hem de manevi olarak büyük zarar gördük. Ancak itirazımızı yaptık ve haklı bulunduk. İşletmemize geri dönüyoruz. Adalet yerini buldu. ” dedi.

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek