Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 12 Temmuz 2021, Pazartesi 09:17 tarihinde eklendi. 1346 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli aşılanmada maviye döndü Sağlık Bakanı, Kırklareli’ni örnek gösterdi

Covid-19 vaka oranında aylarca en yüksek riski simgeleyen kırmızı renkte olan Kırklareli, aşılanmada yüzde 75.2’ye ulaşarak mavi renge döndü. Geçtiğimiz günlerde yüzde 75’in altında olup sarı renkte olan Kırklareli, en yüksek aşılanma oranına sahip 3 il arasında yer aldı.
Kırklareli aşılanmada maviye döndü Sağlık Bakanı, Kırklareli’ni örnek gösterdi  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 Temmuz 2021 Cuma günü Twitter hesabından yaptığı açıklamayla iki şehrin daha en yüksek aşılanma oranını gösteren mavi renge döndüğünü açıkladı. Muğla’nın ardından Çanakkale ve Kırklareli’nin de en yüksek aşılanma oranlarına ulaştığını ifade eden Bakan Koca; bu illerimizi örnek gösterdi.

Kırklareli’nde aşılanma oranı yüzde 75,2 oldu. Kırklareli, aşılanma oranlarında yüzde 81,7 orana sahip Muğla ve 75,2 orana sahip diğer il olan Çanakkale’nin ardından 3.sırada yer aldı.

Kırklareli geçtiğimiz günlerde sarı renkteydi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Bugün iki ilimiz daha maviye döndü. Yeni örnek iller Kırklareli ve Çanakkale. Birlikte mücadelenin yeni sahası aşı olmaktır. Biran evvel aşınızı olun. “ dedi.

Kırklarelili vatandaşları tebrik eden Bakan Koca “Tebrikler Kırklareli. Yüksek aşı oranıyla rengin artık hep Mavi!” diye konuştu.

Aşılanma oranlarında yüzde 55’e kadar kırmızı, yüzde 65’e kadar turuncu, yüzde 75’e sarı,yüzde 75 üstü mavi renkle ifade ediliyor.

Ülkemizde 1.doz ortalaması yüzde 60.35’e ulaşırken 2.doz ortalaması yüzde 27.02’ye ulaştı. 1,2 ve 3.dozun toplamı 57 milyon 19 bin 923 olarak belirtildi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek