İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 10 Temmuz 2021, Cumartesi 09:13 tarihinde eklendi. 1149 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bulgaristan seçimleri yarın yapılacak

Bulgaristan’da gerçekleşen parlamento seçimleri 11 Temmuz Pazar günü(yarın) tekrarlanacak. Lüleburgaz’da yaşayan çifte vatandaşların oy kullanılabilmesi için ilçe genelinde 4 adet sandık kurulacak.
Bulgaristan seçimleri yarın yapılacak  

Bulgaristan’da yapılacak genel seçimde oy verme işlemleri Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği(BAL-GÖÇ) Trakya organizasyonuyla gerçekleşecek. Sonucu merakla beklenen seçim için Lüleburgaz’da 4 sandık kurulacak. Oy kullanma hakkına sahip olan çifte vatandaşlar Lüleburgaz Yıldız Mahallesi 8 Kasım Ortaokulu’nda kurulacak 2 sandık, Ahmetbey Şehit Öğretmen  Uğur Gören Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Büyükkarıştıran’da belirlenen bir okulda oy kullanacak.

Geçtiğimiz seçimde 8 Kasım Ortaokulu’nda bir sandık kurulmuştu.

Ülke genelinde kurulacak 121 sandığın 7’si Kırklareli’nde kurulurken bunların 4’ü Lüleburgaz’da olacak. Liçna kart sahibi çifte vatandaşlar; Lüleburgaz’ın yanı sıra Kırklareli merkez ilçe, Babaeski ve Vize’de de oy kullanabilecek.

Oy verme organizasyonunu üstlenen ve seçimden önce sıkı bir çalışma gerçekleştiren BAL-GÖÇ Trakya Derneği her sandıkta 1000 kişinin oy vermesinin hedefliyor.

Mayıs ayında hükümet kurulamaması nedeniyle erken seçim kararı alınmasıyla BAL-GÖÇ Trakya, sıkı bir çalışma içine girmiş ve çalışmalarına başlamıştı. Seçimlerde Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızı tek Türk partisi olan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi temsil edecek.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek