Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 06 Temmuz 2021, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 1164 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turabi Kayan, Trakya’nın çevre kirliliğini meclise taşıdı

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Trakya Bölgesi’nde yaşanan çevre ve hava kirliliğinin sebeplerinin araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif etti.
 Turabi Kayan, Trakya’nın çevre kirliliğini meclise taşıdı  

Sanayi ve nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu yerlerden biri olan Ergene Havzasının sanayi kirliliğinin etkisi altında olduğunu söyleyen Milletvekili Kayan; “Ergene Havzası, sanayi ve nüfus yoğunluğun en yüksek olduğu havzalardan birisidir.

 

Tekstil, gıda, maden gibi farklı sanayiler, bölgede çevre ve hava kirliğine yol açmaktadır. Ergene havzası tamamen, sanayi kaynaklı kirliğin etkisi altındadır.

 

“Ergene Nehri zehir saçıyor”

 

Istrancalar'daki Yıldız Dağları’ndan başlayıp Meriç Nehri ile birleşerek Ege Denizi’ne dökülen 283 kilometrelik Ergene Nehri, bölgede bulunan çok sayıda sanayi tesisi nedeniyle çevreye zehir saçmaktadır.

 

Kırklareli ve Tekirdağ gibi sanayi tesislerinin yoğun olduğu bölgede yer alan nehir, 1970’lerden bu yana kirlilikle can çekişmektedir. Ağır metal atıkları nehirdeki canlı yaşamını bitirirken, verimli tarım arazileri de gün geçtikçe kısırlaştırmaktadır.

 

Bölge halkı ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıyadır.

 

Kirliliğin çok nedenli, çok sonuçlu olması, çok tarafı bulunması ve yasalar, yönetmelikler ile çözülememesi tehlikeyi daha da artırmaktadır,

 

“ Kirliliğin nedenleri araştırılsın”

 

Trakya Bölgemizde yaşanmakta olan çevre ve hava kirliliğinin sebeplerinin araştırılması, alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile kurulmasını talep ettiğimiz Meclis Araştırması Komisyonu çalışmalarının Trakya Bölgemizde yaşanmakta olan çevre ve hava kirliliğinin önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz.” diye konuştu.

 

Buğra KAYA

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek