Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 17 Haziran 2021, Perşembe 09:20 tarihinde eklendi. 774 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Toprak vasfı mera olarak değiştirilsin”

Lüleburgazlı çevre dostu Hakan dedeoğlu, Lüleburgaz’a bağlı Sakızköy’de yaşanan mera sorununun çözülmesi gerektiğini ve köyde yaşayan üreticilerin, yaklaşık 1 yıl önce köy merasında yaşanan toprak vasfının eski haline dönüştürülmesini istediklerini söyledi.
“Toprak vasfı mera olarak değiştirilsin”  

Sakızköy’de köy Muhtarı Fahrettin Dökme ve Aza Erol Tarım ile bir araya gelen Hakan Dedeoğlu;

Her zaman söylerim; " BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR!  Sakızköy’de mera sorunuyla ilgili olarak, konuya sahip çıkan köy halkımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Konu mera olunca tabii ki Lüleburgaz Tema Temsilcisi Vicdan ALADAĞ ve Resül ÇOKAN olmalıydı. Ve sağ olsunlar onlarda köye gelerek konuyu yakından takip edeceklerini ifade ettiler.

“MERALAR GELECEĞİMİZDİR!”

Sakızköy de ortalama bir yıl önce köy merasında yaşanan bu vasıf değişikliği sonradan haklı olarak hukuksal bir mücadeleye dönüşmüş.

Bu konuda 109 dönümlük meranın tekrar geri verilmesini talep eden köylüler hayvancılık konusunda oldukça iyi olan Sakızköy’de ( 1500/2000 adet B.baş + 3000 adet K.baş hayvan ) konunun 23 Hazirandaki dava süreciyle olumlu yönde sonuçlanmasını ve yetkililerden toprak vasfının tekrar MERA olarak değiştirilmesini dilediklerini ifade ettiler. Unutulmasın ki mera yoksa ot yok, ot yoksa et yok!” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek