33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 14 Haziran 2021, Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi. 1028 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BU KATLİAMA KİM DUR DİYECEK?

KIRKLARELİ’NİN DEĞİRMENCİK KÖYÜNDE FABRİKA ATIKLARINI TOPRAK ALTINA İSTİFLEYEREK ÇEVREYİ KATLEDEN BİOGAZ FABRİKASINA KİM İZİN VERİYOR?
BU KATLİAMA KİM DUR DİYECEK?  

Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bölgemizde çevre katliamı artarak yaşanmaya devam ediyor.

Hükümet tarafından sürekli Ergene Nehri’ni kurtarma planlamaları açıklamaları yapılırken, Trakya’nın hemen hemen her yerinde yapılan katliama karşı, yetkililer sessiz kalıyor.

Kırklareli Merkez ilçeye bağlı Değirmencik Köyü’nde bir biogaz firması tarafından yaşatılan çevre katliamına karşı, onlarca vatandaşımız yetkililere şikayette bulunmalarına karşı , hiçbir inceleme ve araştırma da bulunulmaması, yapılan planlamaların göz boyamaktan öte gitmeyen projeler olduğunu ortaya çıkarıyor.

Söz konusu biogaz firmasının, fabrikasından çıkan atıklarını Değirmencik Köyü sınırlarında toprak altına istifleyerek  vahşi depolama yaptıklarını görüntüleyen vatandaşlarımız, yetkililere müracaatta bulunsa da, bugüne kadar hiçbir müdahalede bulunulmamasına tepki gösteriyorlar.

Kırklarelili çevreciler.“Marmara Denizi’ni yok ettik, kurtarmak için 3-5 yıllık planlar yapıyorlar.  Güzel Trakya’mızın verimli topraklarını katlediyorlar. Bu çevre katliamı bir çok insanımızın sağlığına, emeğine zarar verecek ve geri dönüşü mümkün olmayan acılara sebep verecek” diyerek yetkililerden ilgi bekliyorlar.

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek