33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 13 Haziran 2021, Pazar 13:56 tarihinde eklendi. 2395 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pamela “7 bin TL’lere varan konser fiyatları, ülkenin yozlaşmış yüzünü gösteriyor”

“Ayrılamayız Biz” ve “İstanbul” gibi şarkılarla Türk Müziğinde önemli bir yer elde eden ve “Benim Farkım”, “Aşk Sevgiden Beter” gibi şarkıların yanı sıra “Kaç Kadeh Kırıldı” ve “Taht Kurmuşsun Kalbime” coverlarıyla müzikseverlerin beğenisini kazanan ünlü Şarkıcı Pamela ile Başarılı Röportaj Yazarı Sedat Sarıkaya aracılığıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Pamela “7 bin TL’lere varan konser fiyatları, ülkenin yozlaşmış yüzünü gösteriyor”  

Türk Rock Müziğinin sevilen seslerinden 48 yaşındaki Pamela ile  yaptığımız söyleşiyi keyifle okumanızı dileriz.

Pamela’yı diğer Rock Müzisyenlerinden ayıran sebepler neler? Pamela ve diğerleri diye ayrılacak olsa o sebepler neler olmalı ?

Herkes diğerine göre farklıdır. Beni diğerlerinden ayıran değil de belki belirgin olarak ortaya koyan özellikler olabilir. Genelde mutluyumdur, gülerim ve enerjiğim mesela. Rock müzisyenleri daha bir somurtuk, karamsar olur genelde. Zaten rockçı olmak dışında Punk daha yakın belki bana.

Müzik yaşantınızı seçtiğinizde çevrenizden size ne gibi tepkiler geldi?

Hiçbir tepki almadım. Kimse şaşırmadı. Her zaman desteklendim hatta özellikle ailem tarafından.

Son çalışmanızdan bize biraz bahseder misiniz? 

Son projemiz bir cover albümü oldu. Arabesk şarkıların benim tarzım layorumlandığı.

İlk başta çok sıcak bakmadım çünkü hayatımda Arabesk dinlememiştim, fikir sahibi değildim ve birçokları gibi önyargılı yaklaştım.  Fakat şarkıları dinledikçe bambaşka bir dünya keşfettim. Gerçek yaşanmışlık hissi ve duygu.

Sizin başarı kıstasınız nedir? 

Başarı asla erişilemeyen bir kubbe gibidir. Zaten onu buldum artık başarılıyım derseniz başarısızlığın alasını yaşarsınız. Başarı her zaman yeni hedefler koymak ve onlara ulaşmaya çalışmakla gelir ama asla devamlı sizinle olmaz. Aşk gibidir bazen kısa sürer bazen yıllarca. Bazen de hiç karşınıza çıkmaz…

 Hayallerinizin tam olarak neresindesiniz. Hayallerinizi gerçekleştirebildiniz mi?

Hayaller sürekli değişiyor ve kendini yeniliyor. Ev, araba gibi hayallerim olmadı daha çok müzik ve tiyatro ile hayallerim oldu. En büyük hayalim bir müzikal yazmak ve sergilemek.

 Hayalinizdeki sahne ortamı nasıl bir ortam tarif eder misiniz bize?  

Kaliteli seyircinin olduğu herhangi bir yer en güzel sahnedir.

Sosyal Medya sizin isyan bayraklarınızı çektiğiniz bir alan. Her şeyi oradan yazıyorsunuz, çiziyorsunuz. Sosyal medya ile aranız nasıl? Türkiye’ de sanat yapmak, sanatını icra etmek zor mu? Kendini insanlara doğru yansıttığını ya da yansıtmak istediğin halini gösterebiliyor musunuz? 

Aktif olarak kullanıyor ve keyif alıyorum. Birçok kişinin hesabını başkası yönetiyor, belki bu sayede çok daha fazla kişiye erişebiliyorlar ama asla samimi bulmuyorum. İnsanlar nasıl ki şarkılarımı ben olduğum için seviyor, takip ettikleri kişi de ben olmalıyım. Sahte hesaplar ya da satın alınmış kişiler olmamalı.

Sektör olarak şarkıları da, sesleri de, yorumları da çok nesnelleştirip verisel hale getirdik. O şarkının dinlenebilir olması, dinleyiciye hitap etmesi, dinleyicinin hisleri kimin umurunda? Ne kadar Youtube’da tıklandı, radyo listelerine kaç numaradan giriş yapıldı?  Bu kadar rakamsallık, ne kadar doğru? 

Ama buna neden olan dinleyici zaten. Seçim hakkı var, beyni var, zevkleri var. Günümüzde pazarlama dehası kişiler ünlü oldu. Güzel de paralar kazanıyorlar,  yetenek de çok mühim değil. Ancak az önce de söylediğim gibi kimseye silah çekilmiyor bu kişileri takip etmesi için.

Evlilik hayatınızdan sonra kabuğunuza mı çekileceksiniz? Uzaklaşacak mı yoksa farklı hayalleriniz ve hedefleriniz doğrultusunda mı ilerleyeceksiniz ? Şu an aklınızdan neler geçiyor?  

Daha önce evlendim zaten :) tekrar yapar mıyım bilmiyorum. Ama öyle bir şey olacaksa da zaten bu işimi engellemez ya da etkilemez. Öyle birisiyle birlikte olmam, müziği de ben istediğim sürece yaparım ya da istediğim zaman bırakırım ama bunun bir süresi yok ki.

Sosyal aktiviteleriniz nelerdir?

Pilates, müzikten sonraki ikinci tutkum. Sosyal aktivitelerim de arkadaş ve aile arasında. Beni öyle popüler plajlarda ya da clublarda göremezsiniz. Benim için evimde film izlemek çok büyük keyif ve lüks.

Konser fiyatlarının son zamanlarda 7000 TL’ yi görmesini nasıl buluyorsunuz? Ülkemiz için bu fiyatlar normal mi?

O aslında konser fiyatı değil, günümüz Türkiye'sinin yozlaşmış yüzü. İnsanlar bunu sosyal statü sanıyor ve içlerinde ne gibi şeyler yaşıyorlar bilemiyorum ama bizim konserlerimiz bu fiyatlarda değil biliyorsunuz. İşin ilginç kısmı Madonna'nın bile konseri o rakamlarda değil. Çok yazık bence keşke o paralarla birilerine yardım etseler, çocuk okutsalar ya da buna benzer şekilde değerlendirseler.

 Rock Müzik alanında ilerleyecek yeni Jenerasyona tavsiyeleriniz nelerdir?

İster Rock olsun ister Pop inandıklarından asla vazgeçmesinler. İnsanlar kendi çıkarları için sizi çok rahat harcayabilir ya da yanlış yönlendirebilir. Bu yüzden en önemlisi kendilerine inanmaları, asla pes etmemeleri ve doğru kişilerle çalışmaları. O zaman hakkettikleri yere muhakkak geleceklerdir.

Evlilik sözleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz, siz yapar mısınız? Kuralcı biri misiniz? 

Asla büyük konuşmam hiç bir konuda. Yapanlara saygım var. Yargılamak bana düşmez ama o evlilik mi oluyor, şirket ortaklığı mı onu anlaması zor. Görüşüm de tabi ki hayır. Kimseyi parası için sevmedim, öyle düşünen biri ile bırakın evlenmeyi, arkadaşlık bile etmem.

Popçuların Rap müzik ya da daha doğrusu Cover müzik yapması şu aralar çok eleştiriliyor . Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Rock müziği ülkemizde hangi noktada görüyorsunuz ve Rock müziğin geniş kitlelere hitap etmesi için neler yapılmalı?

 Rap yapan kimseyi yargılamıyorum bırakın insanlar istediklerini yapsın. Demek ki onu yaşamak istiyor, belki ünlü olmayı arzuluyor ve arzuları doğrultusunda belli tavizler veriyor. Bundan kime ne kibir insan Rock şarkıcısı diye hayati boyunca öyle kalacak diye bir kural da yok. İnsanlar değişiyor, hayat değişiyor, teknoloji ilerliyor en önemlisi dünya değişim içinde. Dediğime uyum sağlanmazsa geçmişte kalmaya mahküm olursunuz. Ülkemizde Rock müziği belki de bu kalıplar yüzünden ilerleyemedi. Cover da bence şahane bir olay. Bu sayede yeni jenerasyon eskiler hakkında fikir sahibi oluyor, araştırıyor ve seviyor. Müzikte sanatçıya sonsuz özgürlük verilmiştir. Bunu kullanmak en doğal hakkı.

Son zamanlarda bazı sanatçılar albüm çıkarmak konusunda çok karamsarlar. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Karamsar, umutsuz ve isteksiz. Çok doğal değil mi son yıllarda sanat dünyasında yaşananlar, engeller, sansürler.

 

 

 ÇOKLU SORU KÖŞEMİZ

 En sevdiğiniz renk: Pembe

En sevdiğiniz yemek: Somon Izgara

 En sevdiğiniz şehir: Ankara

En sevdiğiniz film:Angel-a

 En sevdiğiniz dizi: How to get away with murder

En sevdiğiniz spor:Pilates

En son gittiğiniz film: Joker

En sık kullandığınız kelime: İnanılmaz

En nefret ettiğiniz şey: Yalan

En sevdiğiniz hayvan: Köpek

 

Pamela’ya gerçekleştirdiğimiz röportajda bizlere destek olan Sedat Sarıkaya ve ekibine teşekkürlerimizi sunarız.

 

RÖPORTAJ HÜRFİKİR

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek