HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 03 Haziran 2021, Perşembe 17:27 tarihinde eklendi. 2403 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yeni yapılandırma onaylandı

Bazı alacakların yeniden yapılandırması ile ilgili kamu teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bununla birlikte harç, vergi cezası ve SGK prim borcu gibi cezalar yeniden yapılandırılacak. Borcunu zamanında ödeyemeyen vatandaşlar da yapılandırmadan yararlanabilecek.
Yeni yapılandırma onaylandı  

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeyle; Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na  ait 30 Nisan 2021'e kadar olan bazı borçlar yapılandırılacak.

Denetleyici kurumlara ait cezalar ile koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara kesilen idari para cezaları bu yapılandırmanın dışında tutulacak.

Vatandaşlar; 30 Nisan 2021 ve öncesinde vergi, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme cezaları, idari para cezaları, SGK tarafından tahakkuk ettiği halde ödenmemiş, sigorta primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi ile bunlara bağlı gecikme cezalarını ödeyebilecek.

6, 9, 12 ve 18 aylık taksitlerde ödenebilecek

Yapılandırmadan faydalanacaklar, ödemelerini 6, 9, 12 ve 18 aylık taksitler halinde ödeyebilecekler. Motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksitli ödeme süresi içerisinde araca muayene izni verilecek.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek