Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 31 Mayıs 2021, Pazartesi 17:39 tarihinde eklendi. 2515 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKKARIŞTIRAN’DA ÖZEL ÇOCUKLARDAN FİLİM GALASI

Trakya’nın Kırklareli ilinde çekimi gerçekleşen “Biz de Sizin Gibiyiz” farkındalık kısa filmi,down ve otizmli özel eğitimli çocuklarını, Trakya da ilk kez profesyonel oyuncularla bir araya getirip bu filmde buluşturacak.
BÜYÜKKARIŞTIRAN’DA ÖZEL ÇOCUKLARDAN FİLİM GALASI  

Yapımcılığını Filika Medya kurucusu Dilek Çakır’ın, yönetmenliğini Onur Öğde’nin üstlendiği ve senaryosunu Sevtap Öcal Aşkın’ın yazdığı “Biz de sizin gibiyiz” kısa filmi,kaynaştırma öğrencilerinin okula alışma sürecinde diğer çocukları bilinçlendirmek onlarında desteğiyle bu özel çocukların onlar için başarması zor olan her şeyi başarabileceklerini çocukların ve velilerin görmelerini sağlamayı hedefliyor.

Bu hedefler doğrultusunda,2020 yılının eylül ayında çekimleri tamamlanan filmin galası, pandemi yasaklarından dolayı 28 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 20:00 deBüyükkarıştıran Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Okullarda da yayınlanması amaçlanan filmde  Film de rol alan Sinan Benger,Mehmet Çepiç,Ece Pirim,Şenol İpekgibi bütün oyuncular gönüllü olarak rol aldılar.

Film hazırlıklarında özel çocuklar Burhan Özdemir ve Ege Erdoğan diğer çocuk oyuncu arkadaşlarıyla provalara dahil olarak keyifli zaman geçiçdiler.

Film, 17 Haziran 2021 tarihinde İstanbul’da Best of Yearawards ödül töreninde ödülünü almak üzere davet edildi.

Ayrıca uluslararası kısa film yarışmasına katılan film buradan da ödül bekliyor.

Dilek Çakır hakkında bilgi

 

Filmin yapımcısı Dilek Çakır, Star TV basın kökenli olup 15 yıldır tv ve film sektöründe çalışmalar yaparak, sektörde basın,organizasyon,film,sosyal sorumluluk alanlarında adından söz ettirdi.

Gazetemize açıklamada bulunan Dilek Çakır; “Hedefim toplumun yarasına parmak basan konuları ve farkındalıkları ele alıp bu konuları bir kısa filmde toplayıp, toplumda farkındalık oluşturup, başta kurum ve kuruluşların ve basın iletişimin destekleri ve gösterimleriyle geniş kitlelere ulaşmaktır” dedi.

Dilek Çakır’ın 2.farkındalık filminin konusu ise epilepsi. Hazırlıkları tamamlanan filmin çekimlerine Temmuz ayında başlanacağı belirtildi

 

Film Trakya’daki Belediyelerden Kırklareli,Büyükkarıştıran,Babaeski, Süleymanpaşa Belediyeleri ile  sponsor firmaların destekleriyle çekildi.

Filmimize destek olan kurum ve kuruluşlara ve sponsor firmalara tek tek teşekkür etmiştir.

Sosyal sorumluluk alanında etkinlerin devam edeceğini belirten Dilek Çakır, “Kırklareli Valiliği, Kırklareli Belediyesi, Kırklareli İl Kültür ve Müdürlüğü, Lüleburgaz Kaymakamlığı, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükkarıştıran Belediyesi, Babaeski Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi, Narin Et Lokantası, Dr.Mesut Ayyıldız, İstek Okulları, Akbulut Sanat, Karya Grup, AgapiRestoran, Adacan Butik Otel, Apaz Butik Otel, Opr.Dr.Mehmet Akgün Tepeli, Eslina Güzellik Merkezi, Finans Danışmanı Emrah Doğruyol, Dans Trakya, Yazgülü Tunar Tokma, Limousine Plus, Irmak Rehebilitasyon” a teşekkür etti.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek