Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 28 Mayıs 2021, Cuma 19:22 tarihinde eklendi. 2279 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Borçlulara müjde! Yapılandırma geri geliyor

AK Parti milletvekillerinin Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
Borçlulara müjde! Yapılandırma geri geliyor  

AK Parti milletvekillerinin TBMM’ye sunduğu borç yapılandırılmasını ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesini içeren kanun teklifi kabul edildi.

Kanun teklifiyle; Covid-19 salgınının ülke ekonomisine etkilerini azaltmak, istihdamı ve üretimi korumak ve vatandaşların salgından en az şekilde etkilenmesini sağlamak için alınan önlemler ve sağlanan desteklerin yanı sıra bazı düzenlemelerin yapılmasını öngörülüyor.

Bununla birlikte işletmelerin vergi ve sigorta primleri başta olmak üzere kamuya olan yükümlülükleri ertelenecek, vergi oranlarında belli şartların yerine getirilmesi durumunda cezada indirime gidilecek.  Söz konusu kanunla kişi ve kuruluşların;  Hazine ve Maliye Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına, Sosyal Güvenlik Kurumuna, İl Özel İdarelerine, Belediyelere, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerine ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına ve çok sayıda kamu kuruluşuna kesinleşen borçların yapılandırılması ve taksitler halinde ödeme imkanı sunacak.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek