Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 08 Mayıs 2021, Cumartesi 14:41 tarihinde eklendi. 25850 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Sınır Ötesi Derneği’nden Bulgaristan’da araştırma projesi

Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg- IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın ikinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.2.23.007 sayılı ‘LegendsWithoutBorders ’ ‘ Sınırı olmayan Efsaneler ’ isimli projede 28/29/30 Nisan 2021tarihlerinde tanıtım gezileri adlı etkinlik 10 Türk katılımcı ile Bulgaristan Burgas ilinde gerçekleştirildi.
Edirne Sınır Ötesi Derneği’nden Bulgaristan’da araştırma projesi  

Edirne Sınır Ötesi Dernek Başkan Yardımcısı  Mustafa Filiz yaptığı açıklamada; “Bulgaristan BurgasAlef Derneği’nin Koordinatörlüğünde Edirne Sınır Ötesi Kültürleri Araştırma Derneği  partner  olduğu bu projedeki faaliyetlerden olan gazetecilerin tanıtım gezilerinde, gazetecilerin yeni sınır ötesi turistik yerleri bizzat yerinde görüp tanıyarak yayınlarıyla kamuoyuna bu yerler hakkında bilgi vereceklerini,diğer ülkelerin önceki deneyimleri de gözönüne alındığında, bunun reklam için en etkili yöntem olduğunu görüldüğünü belirtti. “

Mustafa Filiz,  Her iki ülkede bu efsane yerlerin basın mensupları tarafından yerinde görülerek etkili bir tanıtımla gezme arzusunda olanlara da yeni ve ilginç gerçekleri doğrudan öğrenme fırsatı tanıyacağını ayrıca  tematik turlar gazetecilere tanıtım amacıyla yapılmış olduğunu, seyahat etme arzusunda olanlara da bu ilginç gerçekleri doğrudan kaynaktan öğrenme imkanı sağlayarak bu tematik yerlere seyahat etme arzularını da arttıracağını belirtti.

Programın ilk gününde Burgas'a bağlı  Sozopol kasabası ve Arkeoloji Müzesi ziyareti gerçekleştirildi.

İkinci gün   Primorsko kasabası,  Rapatoma Nehri,Aslan Başı,Beylik Taş Trakya kutsal alanı ziyaret edilerek son gün Burgas ili liman alanında bulunanBoyan,  Maga Anıtı ziyareti ile tamamlandı.

Gezinin oldukça verimli geçtiğimi de belirten Mustafa Filiz;  açıklamasını; '

Bu yayın , CCI Numarası 2014TC16I5CB005 olan Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği desteğiyle yayımlanmaktadır . Bu yayının içeriği tamamen  Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği  sorumluluğundadır

“Projeye, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından eş finansman sağlanmaktadır.” Sözleri ile tamamladı.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek