HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 06 Mayıs 2021, Perşembe 17:27 tarihinde eklendi. 561 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Evrensekiz’de Larva İlaçlama çalışması yapıldı

Evrensekiz Belediye Başkanlığı Nisan ayı yağmurları biter bitmez belde genelinde Larva İlaçlama çalışması yaptı.
Evrensekiz’de Larva İlaçlama çalışması yapıldı  

Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant gazetemize yaptığı açıklamada; “Her yıl uçkun mücadelesinde başarılı olmak için Nisan ayında ilk yağmurlar bittikten sonra larva ilaçlaması yapmak gerekir. Sivrisinekler yumurtalarını yağmur mevsimi başladığında durgun su kaynaklarına bırakırlar. Bu yumurtalar kısa zaman içerisinde larva şekline gelişirler. Bu dönemde sivrisineklerin yumurtalarını bıraktıkları su kaynaklarına yapılacak ilaçlamalar sayesinde ergin hale gelmeden sivrisinekleri öldürür. Durgun ve kirli sulara belirli aralıklarla yapılan larva ilaçlamaları sorunu daha kaynağında çözmeye yönelik bir çalışma olup uzman kişilerce yapılmalıdır.

Evrensekiz Belediyesi tarafından Evrensekiz genelinde de  Nisan yağmurları biter bitmez tüm sivrisinek larva alanlarına profesyonel ekiplerce larva ilaçlamaları yapılmaya başlanmış olup bu düzenli aralıklarla devam edecek ve beldenin rahat bir yaz geçirmesi sağlanacaktır.” Dedi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek