Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 13 Nisan 2021, Salı 16:21 tarihinde eklendi. 24211 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tamer Ermut’tan Ömer Aydın’a cevap; “Lüleburgaz Belediyesi ranta değil, insana yatırım yapıyor”

Lüleburgaz Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tamer Ermut, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın’ın Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi(LYSA) ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.
Tamer Ermut’tan Ömer Aydın’a cevap; “Lüleburgaz Belediyesi ranta değil, insana yatırım yapıyor”  

CHP’li belediye meclis üyesi Ermut, LYSA’daki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ve akademinin tamamlandığında Lüleburgaz’ı cazibe merkezi haline getirecek bir yapı olduğunu hatırlatarak “Lüleburgaz Belediyesi ranta değil insana yatırım yapıyor. Ömer Aydın’dan siyasi şov uğruna akademiler üzerinden prim elde etmeye çalışması yerine 2016’da ihalesi yapıldığı, bütçesi çıktığı halde yapılmayan dere ıslahı, Karayolları’nın bir türlü ne hikmetse yapmadığı çevre yolu ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla özelleştirilerek yerine 5 katlı apartman yapılmak istenen Şeker Pancarı şefliği hakkında konuşmasını beklerdik. Aydın’ın bu açıklamaları LYSA’ya ve Lüleburgaz’a nereden baktığına bağlı” dedi.

Ömer Aydın’ın Lüleburgaz’ı sadece Trakya’da değil Türkiye’de önemli sanat merkezlerinden biri haline getireceği düşünülen ve otoriterlerden tam not alan LYSA hakkında“Akademinin çürümeye başladığını gördüm. Belediye Başkanı ve yönetimine son çağrımız, gelin bu faciadan dönün” açıklamalarına, Tamer Ermut’tan cevap geldi. Aydın’ın iddialarını tek tek cevaplayan Ermut, Aydın’ın Lüleburgaz’ın dere ıslahı ve çevre yolu gibi devlet tarafından yapılmayan sorunlarını görmeyip, Lüleburgaz Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapımını tamamlamak üzere olduğu LYSA gibi kente değer katan akademileri sorunmuş gibi göstermeye çalıştığını söyledi. Ermut, Aydın’ın siyasi şov yaptığını savundu.

“Önemli olan sürdürülebilir kılmak”

 Ermut, LYSA’nın henüz tamamlanmamasının nedenlerinden birinin Ağustos ve Eylül 2018’de yaşanan ekonomik kriz olduğunu söyleyerek, “Buranın aksamasındaki en büyük sebep Ağustos ve Eylül 2018’de yaşanan ekonomik krizdir. Bu kriz nedeniyle yüklenici firma işi tamamlayamamıştır. Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz zarar etmesin diye bu işi durdurmuş, mahkeme süreciyle tespitini yaptırıp yeniden başlatmıştır. Önemli olan bir yapıyı bitirmek değil, sürdürülebilir kılmaktır. Bitirmek önemli olsaydı LYSA yapıldıktan hemen sonra yıkılan yollar, çatısı çöken hastaneler, yıkılan köprüler gibi olurdu” ifadelerini kullandı.

 Lüleburgaz’ı geleceğe taşıyacak projedir”

 Ermut, “Proje neredeyse bitmek üzere. Bu proje Lüleburgaz’ın iftihar edeceği bir projedir. Lüleburgaz Belediyesi insana yatırım yapan bir belediyedir. Lüleburgaz’ın en az 50 yıllık ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve kenti cazibe merkezi yapacak bir yer olacak burası. Kurumlara devredilmesi ya da kiralanması konusunda açıklamalarda bulunmuş Ömer Aydın. Lüleburgaz Belediyesi orada kar amacıyla çalışmıyor. Ranta yatırım yapmıyor. Lüleburgaz Belediyesi insana yatırım yapıyor. Burada Lüleburgaz’ın kültür sanat geleceğine yönelik bir yatırım yapılıyor. Bunu Lüleburgaz Belediyesi diğer sosyal belediyecilik ve yatırımla ilgili işleri devam ettirirken başaracak güçtedir. Yeter ki işler doğru yürüsün. Lüleburgaz Belediyesi bunun peşinde olan bir belediyedir” dedi.

 “Dere ıslahı, çevre yolu, Pancar Şefliği için de konuşmalı”

 Ömer Aydın’ın siyasi rant kaygısıyla hareket ettiğini vurgulayan Ermut, Aydın’ın Lüleburgaz’ın en büyük sorunlarından biri olan ve devlet tarafından bir türlü yapılmayan dere ıslahı ve çevre yolu hakkında tek bir söz etmemesinin manidar olduğunu söyledi. Ermut, Aydın’ın Lüleburgaz’ın önemli sorunları hakkında tek bir girişimde bile bulunmadığını, tamamen siyasi büyüklerine şirin görünmek için suni gündemler yarattığını söyledi. Ermut, “Burada asıl önemli olan konu Lüleburgaz’a devlet tarafından üvey evlat muamelesi yapılmasıdır. Aslında konu tam olarak Aydın’ın Lüleburgaz’ın esas sorunlarına nereden baktığına bağlıdır. Ömer Aydın’a şunu sormak istiyorum: 2016 yılında ihalesi yapıldığı halde bir türlü yapılamayan dere ıslahı hakkında tek bir girişimi olmamıştır. Dere ıslahında olduğu gibi Lüleburgaz Belediyesi’nin tüm yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen ne hikmetse bir türlü yapılmayan çevre yolu hakkında tek bir söz dahi etmemiştir. Daha da vahimi Lüleburgaz’ın önemli noktasında bulunan ve kentin değerlerinden biri olan, Cumhurbaşkanlığı kararıyla bir oldubittiyle yıkılıp yerine 5 katlı konut yapılmak istenen Şeker Pancarı Bölge İşletme Şefliği hakkında ağzını bıçak açmamıştır. Bu sadece sorunlardan en önemli 3’üdür. Ömer Aydın bu konularda sesini dahi çıkarmamıştır. Bu nedenle Ömer Aydın’ı Lüleburgaz halkının vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.

 “Kapalı Spor Salonu nerede Sayın Aydın?”

 Ermut, Lüleburgaz’a devlet tarafından bir tane bile kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapılmadığını hatırlatarak, “Mevcutta olan salon da yıkıldı. Burası 122 bin nüfuslu bir kent. O beğenmedikleri akademilerde kadınlar üretiyor, okullar ve amatör takımların maçlarıyla antrenmanları yapılıyor. Bununla birlikte yine o beğenmedikleri ancak UEFA tarafından UEFA standartlarında olduğu tescillenen Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde Milli Takım’ın Trakya Seçmeleri gerçekleştiriliyor. Ömer Aydın’a şu soruyu sormak isterim: Kapalı spor salonu ve yüzme havuzu nerede Sayın Aydın? Devletimiz bu tesisleri Lüleburgaz’a neden kazandıramamaktadır. Çorum’a 15 bin kişi kapasiteli stadyum yapabilen devletimiz, Trakya’nın en önemli noktalarından biri olan, asırlardır önemli ticaret rotası üzerinde yer alan Lüleburgaz’ın takımı Lüleburgazspor için neden stad yapamamaktadır. Ömer Aydın Lüleburgaz halkının sorunlarını dile getirmek istiyorsa bu sorunların çözümü için çalışmakla işe koyulabilir” ifadelerini kullandı.

 “Diğer ilçelere yapılan buraya neden yapılmıyor?”

 Ermut, Lüleburgaz’a yapılmayan yatırımların Kırklareli merkez olmak üzere diğer ilçelere yapıldığını hatırlatarak, “Bu yapılmayan yatırımlar Lüleburgaz Belediyesi’nin CHP’li olmasından kaynaklanmıyor, Kırklareli ve diğer ilçelere devlet tarafından yapılan yatırımlar Lüleburgaz’a neden yapılmıyor? Diğer ilçelerin sorunları için koşturan, sosyal medyalardan fotoğraflar paylaşan AKP’li siyasilerimizin bu konuda daha aktif olmasını bekliyoruz. Laf üretmek yerine iş yapmalarını bekleriz” diyerek AKP’li siyasilere göreve davet etti.

 “Lüleburgaz’a üvey evlat muamelesi”

 Ermut, Lüleburgaz’daki siyasilerin kente yapılacak devlet yatırımlarında üvey evlat muamelesi gören Lüleburgaz için enerji harcaması gerektiğini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı; “Sizler Lüleburgaz’ın yıkılmak istenen değerlerinden biri olan Şeker Pancarı Bölge Ofisi’yle ilgili tek bir kelam etmezken, bütçesi çıktığı halde tek bir adım atılmayan Lüleburgaz Deresi’nin ıslahı ile ilgili tek bir kelime konuşmazken, bir türlü yapılmayan çevre yolu ile ilgili tek bir söz dahi etmezken tamamen siyasi şov düşüncesiyle sadece fotoğraf çektirmek amacıyla yanından geçtiğiniz akademiler hakkında konuşuyorsunuz. Takdiri Lüleburgaz halkına bırakıyorum.”

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek