Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 08 Nisan 2021, Perşembe 16:40 tarihinde eklendi. 1604 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakyalı Roman vatandaşlardan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeyle Türkiye'de 8 Nisan'ın "Romanlar Günü" ilan edilmesi, Trakya'daki Romanları sevindirdi.
Trakyalı Roman vatandaşlardan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür   

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler,  yaptığı açıklamada, camialarının, "Romanlar Günü" kutlanması kararına sevindiğini söyledi.

Güyümgüler, bunda emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle'ye teşekkür etti.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da kararın Romanlar açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Şallı, "Resmi gün ilan edilmesinden dolayı çok memnun olduk. Bizim için sevindirici ve iyi bir gelişme. İnşallah Türkiye'deki Romanlar ve diğer toplumsal sınıflar, hiçbir zaman ayrımcılık yaşamadan hep birlikte güzel günler yaşarız." şeklinde konuştu.

- Tekirdağ

Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Romanlara değer verdiği için teşekkür etti.

Romanların da ülkenin parçası olduğunu vurgulayan Satılmış, "Ülkemizde Roman vatandaşlar çok rahat değildi, hep ihmal ediliyordu. AK Parti hükümetiyle Romanlar daha çok sayılır hale geldi. AK Parti, Romanlar için elinden gelen her şeyi yaptı. İstihdam, eğitim, sağlık konusunda ellerinden geleni yapıyorlar. Bunların üstüne de Romanlar Günü olması bizleri onure etti." ifadelerini kullandı.

- Kırklareli

Lüleburgaz Müzisyenler Roman Halk Dansları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Gürler ise Erdoğan'a Romanlara yönelik çalışmalar ve hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Gürler, 8 Nisan Romanlar Günü'nün artık en coşkulu şekilde kutlanacağını vurguladı.

Romanlara yönelik atılan her adımın önemli olduğunu dile getiren Gürler, "Romanlar artık dezavantajlı topluluk olarak anılmamalı. Devletimiz gerekli her türlü hizmeti bizlere sunmaya çalışıyor. Romanlar bu ülkenin sorunu değil en neşeli insanlarıdır." dedi.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek