Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 02 Nisan 2021, Cuma 09:35 tarihinde eklendi. 1080 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“İstanbul Sözleşmesini hep birlikte yaşatacağız!”

Trakya Kent Konseyleri Birliği, İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada kadın, toplumu birleşitren, şiddetin her türlüsüne karşı çıkan İsyanbul Sözleşmesinin savundukları belirtildi.
“İstanbul Sözleşmesini hep birlikte yaşatacağız!”  

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; 11 Mayıs 2011'de İstanbul’da imzaya açılan ve kısa adıyla İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi", amacı kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, şiddetten mağdur olan kişilerin korunması, suçluların cezalandırılması ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik politikaların hayata geçmesi olan uluslararası bir insan hakları sözleşmesidir.

Ve ne gurur verici bir şeydi ki bu sözleşmeyi parlamentosundan geçiren ilk ülke Türkiye olmuştu. Ancak yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesinden çekilmiştir.

Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılan Türkiye, kadına şiddet konusunda Avrupa ülkeleri arasında maalesef ki üst sıralarda yer almakta; hatta Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında %38’lik oran ile kadına şiddetin en yaygın olduğu ülke konumunda yer almaktadır. Bu rakam bize her üç kadından birinin hayatının bir döneminde eşinden, erkek arkadaşından veya yakın bir partnerinden fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını göstermektedir.

Kadının adının bir kez daha olmadığını gördüğümüz ülkemizde işlenen her kadın cinayetinde içimize ateş düşmekte, yuvalar dağılmakta, çocuklar annesiz kalmaktadır.

İstanbul Sözleşmesi kadınların yanında tüm toplum için bir demokrasi ve insan hakları belgesidir.

Kadınların elde ettiği kazanımlarını geri alarak onu özgür bir birey olmaktan alıkoyan, cinsiyet ayrımcılığına maruz bırakacak bu geri gidişi kabul etmemiz mümkün değildir.

Yasaların koruma altına alması gerekirken savunmasız bıraktığı kadınlarımız için İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmak hepimizin görevidir. Bu nedenle sözleşmeyi yaşatmak da, hep birlikte verilecek ortak mücadele ile mümkün olacaktır.

Kadınlarımızın ve halkımızın sesinin duyulmadığı, bizleri gelecek konusunda kaygılandıran bu yanlıştan bir an önce dönülmesini, aklın ve hukukun gerekliliklerinin yapılmasını istiyoruz.

Biz Trakya Kent Konseyleri Birliği olarak, toplumsal ayrımcılığa ve şiddetin her türlüsüne karşı kadın erkek elele yaşam talebimize cevap verecek bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz.

Toplumun her kesimini sesimizi duymaya ve duyurmaya çağırıyoruz.

İstanbul Sözleşmesi hepimizi yaşatır!

İstanbul Sözleşmesini hep birlikte yaşatacağız!”

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek