Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 31 Mart 2021, Çarşamba 09:29 tarihinde eklendi. 1060 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yasaklar geri geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı 29 Mart 2021 Pazartesi günü gerçekleşti. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda cumartesi günleri uygulanan sokağa çıkma yasakları geri geldi.
Yasaklar geri geldi  

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs tedbirleri ve gündeme dair toplantısını 29 Mart 2021 Pazartesi günü gerçekleştirdi. Saat 16.00’da başlayan kritik toplantı 3 buçuk saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen toplantıda koronavirüs tedbirlerine dair önemli akrarlar alındı. Çok yüksek risk grubunda bulunan illerin sayısının 58’e ulaştığının belirtildiği toplantıda cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma yasakları geri geldi.

Ülkenin yüzde 80’i kırmızı renge bürünürken düşük risk grubunda sadece Şırnak kaldı.

Alınan kararlar doğrultusunda Türkiye’nin tamamında saat 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Cumartesi ve Pazar günlerinin ise tamamında yasak uygulanacak.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek.

Trakya’da yer alan Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’ın da kırmızı olması vatandaşları endişelendirdi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek