Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 31 Mart 2021, Çarşamba 09:26 tarihinde eklendi. 1784 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“İstanbul Sözleşmesi aile bütünlüğünü koruyan bir sözleşmedir”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yanıtlaması için soru önergesi verdi.
“İstanbul Sözleşmesi aile bütünlüğünü koruyan bir sözleşmedir”  

İstanbul Sözleşmesinin aile bütünlüğünü koruyan bir sözleşme olduğunu beşlirten Milletvekili Kayan, şunları dile getirdi “Avrupa Konseyi Sözleşmesi 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açıldı ve sözleşmeyi ilk imzalayan ülke Türkiye Cumhuriyeti oldu.

İstanbul Sözleşmesi; kadına şiddeti önleme, çocuk istismarının önüne geçme ve aile bütünlüğünü koruma amaçlı bir sözleşmedir.

Bu sözleşmeye dayanarak, 2012 yılında 6284 sayılı “AİLENİN KORUNMASI, KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR” kanun çıkarıldı.

2019-2020 yıllarında; başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere diğer AKP’li yöneticiler, “Türk aile yapısını zedelediği”ni iddia ederek “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilebileceklerinin sinyallerini vermeye başladı.

İstanbul Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin devamı niteliğindedirve uluslararası bir sözleşme olduğu için iç hukuk tarafından kaldırılamaz ve reddedilemez mahiyettedir.

Ancak; uluslararası hukukun tüm gerçeklerine rağmen, 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyeti olarak  “İstanbul Sözleşmesi’nden çekildik.”

Milletvekili Kayan; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti;

1-11 Mayıs 2011’de imzaya açmaktan “onur”duyduğunuz “İstanbul Sözleşmesi” nden apar topar çekilmenizin gerekçeleri nelerdir?

2-“İstanbul Sözleşmesi” nden apar topar çekilmenizin gerekçeleri arasında, sadece “size oy veren tabanı mutlu etmek”çabası var mıdır?

3-Hukuksal durum bu kadar açıkken, bu karar kimler ve hangi grupların baskısı ile alınmıştır?

4-Çocuklarını korumayan, kadınlarına sahip çıkamayan ve aile birliğini tesis edemeyen bir toplum geleceğe emin adımlarla nasıl yürür?

5-Hükümet olarak neden; sürekli ve ısrarla toplumun tamamını ilgilendiren önemli konularda“ben yaptım oldu”şeklinde bir davranış sergiliyorsunuz?

6-Sürekli Halkı ile inatlaşan, toplumun büyük çoğunluğu yerine sadece bir bölümünü mutlu etmeye çalışan bir Hükümet Sizce Ülkemize ne kazandırır?

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek