Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 27 Mart 2021, Cumartesi 09:44 tarihinde eklendi. 2022 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Kayan’dan “Andımız” için kanun teklifi

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, “Öğrenci Andı’nın ilköğretim okullarında okutulması için kanun teklifi verdi.
Milletvekili Kayan’dan “Andımız” için kanun teklifi  

Öğrenci Andının 80 yıl boyunca her sabah öğrencilere tören ile okutulduğunu belirterek “Öğrenci Andı” ya da “Andımız”, Türkiye'deki ilköğretim okullarında 1933-2013 yılları arasında her sabah öğrencilere bir tören ile okutulmuş olan yemindir. Kuruluşundan beri KKTC'de okutulmaya devam edilmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından yazılan metin ilk defa 1933 yılının 23 Nisan kutlamaları sırasında bizzat kendisi tarafından Ankara'da bir törende toplanan çocuklara hep bir ağızdan söylettirilmiştir. Daha sonra 1972 ve 1997 yılında çeşitli değişikliklere uğrayarak bugünkü halini almıştır.

Türkiye'de Cumhuriyetin ilanından sonra ulus devletin değerlerinin vatandaşlara aktarılması ve içselleştirilmesinin bir aracı olarak işlev gören okullarda bu yemin metninin bir tören ile öğrencilere okutulması, ulusal değerleri yücelten ve aşılayan eğitim anlayışının bir parçası olarak değerlendirilir.

Kanun teklifimiz; ulusal değerleri yücelten ve aşılayan eğitim anlayışının bir parçası olan “Andımızın”, değiştirilmeden, öğrencilerimize her sabah okutulması amacı ile hazırlanmıştır.” dedi.

Milletvekili Turabi Kayan, “Andımız”ın okullarda her sabah yeniden törenle okutulması için kanun teklifi verdi.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek