Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 26 Mart 2021, Cuma 09:39 tarihinde eklendi. 1615 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özgür Kaya, CHP’ye geri döndü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın 2015 ve 2017 yıllarında kazanarak iki dönem CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı yapan Özgür Kaya için geçtiğimiz yılın Kasım Ayı’nda partiden ihraç etme çalışması başlamıştı.
Özgür Kaya, CHP’ye geri döndü  

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün tarafına ulaşan dilekçeyi CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu’na sevk etmesi ile başlayan süreç CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu’nun da dosyayı CHP Lüleburgaz İl Disiplin Kurulu’na sevk etmesi ile devam etmişti.

Bu süreç içerisinde Özgür Kaya’nın partinin kadın kolları için disiplini gerektiren sözler sarf ettiği iddiası gündeme gelmiş Lüleburgaz’da bazı muhtarlarda bu konu ile ilgili şahitlik yapmıştı.

CHP Kırklareli İl Disiplin Kurulu’nun oy birliği ile Özgür Kaya’nın CHP’den kesin ihraç istemi ile Genel Merkeze yolladığı dosya CHP Genel Merkezi Yüksel Disiplin Kurulu (YDK) tarafından 20 Mart 2021 Cuma günü öğleden sonra görüşüldü.

Yapılan görüşmeler sonunda CHP YDK’nın 15’te 15 oyu yani oy birliği ile Özgür Kaya’nın partiden ihraç edilmesi red edildi.

Kararın bu hafta yazılı olarak CHP Kırklareli İl Başkanlığı’na gönderileceği öğrenildi.

Süreçle ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özgür Kaya; “Hakkımızda Kırklareli İl Disiplin Kurulu'nun verdiği "partiden İhraç" kararı CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından RED edilmiştir.

Partimiz birkez daha Hak Hukuk ve Adaletin partisi oldu
ğunu göstererek, bazı makamları işgal edenlerin mevki ve makam hırsıyla kurdukları tezgah ve tuzaklar Yüksek Disiplin Kurulumuzda OY BİRLİĞİ ile boşa çıkarılmıştır.

Sürecin ba
şından beri haksızlık karşısında susmayan partili partisiz tüm Kırklareli'lihemşehrilerime, Lüleburgaz kamuoyuna, Genel Merkezimize gönderdikleri yüzlerce fax ve maille hak arama mücadelemize destek veren tüm CHP üyelerine, delegelerine, yol ve dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek